За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.05.2015

There's a method in somebody’s madness

Idiom: There's a method in somebody’s madness
Превод и обяснение: „Има система в лудостта" или има причина зад нечие налудничаво поведение. Използва се за ситуации, в които някой се държи необичайно, но говорещият предполага, че поведението си има рационално обяснение.
Изразът за пръв път е употребен в Шекспировия „Хамлет“ действие 2, сцена 2. В нея Полоний, убеден, че Хамлет е напълно луд, признава, че в думите му има някаква „система", известна логика, въпреки че признава, че мислите на Хамлет са неясни, налудничави. Полоний определя лудостта на Хамлет като „любовна меланхолия". Възрастният крал забранява на дъщеря си Офелия, любимата на Хамлет, да отказва да приеме принца и да получава писмата му, което кара Полоний да заключи, че в резултат на това Хамлет е изпаднал в това окаяно състояние. Всъщност Хамлет само се преструва и разиграва театър. Като отмъщение към Полоний, в чието лице вижда един от многото шпионин на Крал Клавдий Хамлет се преструва.


Polonius: What is the matter, my lord?/ Но за какво се разправя там?/
Hamlet: Between who?/ Кой с кого да се разправя?/
Polonius: I mean, the matter that you read, my lord./ Искам да кажа: какво им е съдържанието?/
Hamlet: Slanders, sir; for the satirical rogue says here that old men
have grey beards, that their faces are wrinkled, their eyes purging
thick amber and plum-tree gum, and that they have a plentiful
lack of wit, together with most weak hams; all which, sir, though
I most powerfully and potently believe, yet I hold it not honesty
to have it thus set down, for yourself, sir, shall grow old as I am, if
like a crab you could go backward.


/Клевети, господине. Този безобразен сатирик, разправя, че на старците брадите били сиви, а лицата - сбръчкани, че от очите им се изцеждал сливов клей и китова амбра и че притежавали в голямо количество отсъствие на разсъдък, придружено от силно развита слабост на кълките. Все неща, господине, в които аз съм напълно и всячески убеден, но които според мене не е прилично да се печатат. Защото и вие, уважаеми, някой ден ще станете стар като мене, ако можете да се движите назад по рачешки./

Polonius: [Aside] Though this be madness, yet there is method in't. / Че е лудост - лудост е, но има система в нея!... /

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Аз избрах Intenzivno.com тъй като предлагат в удобно за мен време уроци и начина на провеждане на часовете е изклиючително инновативен и интересен. Тъй като работата ми изисква много пътуване, сайта ми дава възможност да уча език от всяко място с достъп до интернет: така спестявам много време и усилия. Преподавателката по немски - Светла Ненова има изключително професионален и ефективен метод на обучение. Препоръчвам сайта за всеки който би желал да учи език по интерактивен и различен начин.Пожелавам на целия екип много успехи.

- Силвия Димитрова, гр. Вроцлав - Полша
Здравейте, казвам се Валентина. Преди година и половина имах възможността да замина в чужбина със семейството си. Не говорих немски език и това за мен беше голям проблем. Ровейки хаотично в интернет попаднах на Intenzivno.com и предоставяха възможност за безплатен тестов урок. Завърших вече две нива и смятам да продължа, защото получавам точно това, което очаквам и това което ми е нужно за усвояването на езика. Искам да благодаря на екипа на Интензивно и на госпожа Квинот, за търпението, за отзивчивостта и приятелското отношение към всеки един курсист. БЛАГОДАРЯ!

- Валентина Сотирова, Германия
Здравейте, казвам се Гергана Хаджиева. Заминах за Германия без да знам дума на немски. Попаднах случайно на Intenzivno.com. От многото подобни сайтове само при вас имаше безплатен седемдневен пробен период. Възползвах се от тази възможност и бях приятно изненадана. Преди това бях малко скептично настроена за обучението онлайн. Записах и завърших немски А1, а сега ми предстои и А2. Нямам достатъчно подходящи суперлативи,за да изразя възхищението си от организацията и отзивчивостта на екипа. Искам да изкажа специални благодарности на преподавателката ми Екатерина Квинот за търпението и отзивчивостта й, за изключително полезните й съвети, за начинът й на работа с "учениците" във виртуалната стая, за многото допълнителни материали, за отделеното време извън часовете. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички в Intenzivno.com. Желая Ви успехи!

- Гергана Хаджиева, Бад Айблинг, Германия

Всички мнения