За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

04.11.2014

Picture vocabulary – kitchen 1

Кухнята е място, което вдъновява много хора да правят чудеса, чието ухание и вкус да изкуши и най-сериозния привърженик на диетите. Други пък я ползват просто като хранилище на посудатя, в която да поставят готовите ястия. 
Няма значение към коя категория принадлежите.  Предлагаме Ви първа част на картинния речник „in the kitchen“.
blender[bl'endə] блендер
bowl [boul] купа
coffee-maker ['k:fi,meika]кафе машина
corkscrew ['kɔ:kskru:]тирбушон
fork [fɔ:k]вилица
fridge [fridʒ]хладилник
glass[gla:s]стъклена чаша
grater ['greitə]кухненско  ренде
knife [naif]нож
mixer ['miksə]миксер
plate [pleit]чиния
sink [siŋk]умивалник
soup dish ['su:pdiʃ]купичка за супа
spoon[spu:n]лъжица
table [teibl]маса
tin-opener ['tinoupənə]отварачка за консерва
vase [va:z]ваза
washing machine ['wɔʃiŋmə'ʃi:n]миялна машина
 

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански
Благодарение на Мерием усъвършенствах знанията си по турски език. Тя е един невероятен преподавател. С много разбиране и търпение, поднасяйки граматическия материал по най - достъпния начин ми помогна да допълня пропуските в знанията си. Много съм доволна и искам да изкажа своята благодарност към Вас и целия екип на Интензивно за човешкото отношение и разбиране. Имах невероятния късмет да бъда обучавана от професионалисти и да стана част, ако мога така да се изразя, от семейството на Интензивно. БЛАГОДАРЯ, че Ви има.

- Ваня Найденова, София
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия

Всички мнения