За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

28.12.2016

Idioms with food - FRUIT AND VEGETABLES

1.      Couch potato /голям мързеливец и конкретно за човек, който прекарва пред телевизора много време/
Explanation: a very lazy person who watches too much TV
Example:
My uncle is a couch potato, you never see him without the remote control in his hand.

2.     Top banana /началник, шеф/

Explanation: leader, boss, the chief person in a group, the head of a project
Example:
I don’t know when we’ll finish, ask Jack, he’s the top banana here.

3.       Bad apple /за човек - „не е стока“/

Explanation: troublemaker, criminal
Example:
He’s a real bad apple. If I were you, I wouldn’t let my daughter go out with him.

4.       Sour grapes /“кисело грозде“/
Explanation: pretending to dislike something that you can’t have
Example:
The losers say they don’t mind that they couldn’t win the cup, but I’m sure this is only sour grapes.

5.      Lemon law /Нямаме аналог, означава буквално „лимонов закон“. Отнася се за специален закон в САЩ, който защитава потребителите, закупили дефектна стока./
Explanation: an American law that protects those who buy defective cars or other consumer goods
Example: Unfortunately, his new car had an engine defect, but he received a complete refund in accordance with the lemon law.

6.      Full of beans /много развълнуван/
Explanation: this describes somebody that is excited about something or very energetic and lively.
Example
s: 1) The kids were full of beans after the birthday party.
2) The supporters were full of beans at the match, they chanted, sang and even danced when their team scored the winning goal.

7. Spill the beans /да изплюя камъчето/

Explanation: this idiom is used when somebody tells a secret that they shouldn’t have.
Example:
1) Spill the beans, how did you know the answer to the mathematics question?

2) They spilled the beans last night to their family and friends. They are quitting their jobs and travelling around the world for a year. They kept it a secret for months.

 

 8.Two peas in a pod /като две капки вода/
Explanation: very similar, especially in appearance
Example:
They aren’t neither sister, nor relatives, but they are like two peas in a pod when they dress up the same.

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен

Всички мнения