За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

07.11.2014

Fat chance vs slim chance

Първата мисъл на всеки, който има базови познания по английски език би била, че това са изрази антоними, тъй като “fat” означава „дебел“ , а “slim” тънък. Всъщност това са абсолютно тъждествени идиоми, които означават „никакъв“ шанс.
Въпреки това двете фрази съществуват, а това означава, че все пак известен нюанс в значението си. Фразата “fat chance”изключва всякаква възможност нещо да се случи, докато при “slim chance” предполага лъч надежда, нищожна вероятност за осъществяване.
Коя от двете версии на идиома ще употребите зависи от мирогледа и настройката Ви към нещата. Ако сте по-скоро песимистично настроени, Вие сте от т.нар. “fat chance people” и по-скоро бихте казали: “Why are you spending your money the odds are against you?” („Защо си харчиш парите шансовете са срещу теб?“) Ако за Вас чашата е по-скоро наполовина пълна – тогава сте “slim chance people” и ще кажете: “Someone always wins, why not me?” („Някой винаги печели, защо да не съм аз?“)
Нашият съвет е да сте оптимистично настроени, защото това е начин да предизвикате да Ви се случат хубави неща, колкото и невероятно да изглежда към конкретния момент.
 

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Добре дошъл при нас,
ако се запишеш в този клас!
Времето лети, не се двоуми
за уроци по немски се запиши.
В удобна и приятна обстановка,
с преподавател във виртуална стая
със старание от твоя страна
                                  ще отвориш всяка врата.

- Иван Иванов, Германия
Настоящата препоръка се дава на Intenzivno.com в уверение на това, че в качеството си на портал, предлагащ дистанционно чуждоезиково обучение, изпълни коректно поетите ангажименти за обучение на служителите на Търговско представителство LG Electronics Magyar Kft. В рамките на проведеното обучение от страна на обучаващите бяха използвани модерни интерактивни техники за представяне на материала, специфично ноу-хау за проверка на знанията и контрол на самоподготовката, както и инструменти на световно ниво за подготовка на курсистите за изпити за сертифициране по европейската езикова рамка. По време на проведените обучения, от страна на служителите бяха натрупани допълнителни знания и опит, които се отразиха веднага на бързината и качеството на комукация, както и на увереността на служителите в техните възможности. В допълнение сме изключително удовлетворени от подхода към нашата компания, постоянната обратна връзка с цел поддържане знанията на служителите, както и многото предложения за подобрение на бизнес комуникацията с нашите чуждоезични партньори и колеги. Изцяло препоръчваме програмите на Intenzivno.com като считаме, че те са много подходящи за ритъма на работа на съвременните фирми и предлагат гъвкавост, която не прекъсва изпълнението на ежедневните задачи.

- LG Electronics, София
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел

Всички мнения