За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

07.11.2014

Fat chance vs slim chance

Първата мисъл на всеки, който има базови познания по английски език би била, че това са изрази антоними, тъй като “fat” означава „дебел“ , а “slim” тънък. Всъщност това са абсолютно тъждествени идиоми, които означават „никакъв“ шанс.
Въпреки това двете фрази съществуват, а това означава, че все пак известен нюанс в значението си. Фразата “fat chance”изключва всякаква възможност нещо да се случи, докато при “slim chance” предполага лъч надежда, нищожна вероятност за осъществяване.
Коя от двете версии на идиома ще употребите зависи от мирогледа и настройката Ви към нещата. Ако сте по-скоро песимистично настроени, Вие сте от т.нар. “fat chance people” и по-скоро бихте казали: “Why are you spending your money the odds are against you?” („Защо си харчиш парите шансовете са срещу теб?“) Ако за Вас чашата е по-скоро наполовина пълна – тогава сте “slim chance people” и ще кажете: “Someone always wins, why not me?” („Някой винаги печели, защо да не съм аз?“)
Нашият съвет е да сте оптимистично настроени, защото това е начин да предизвикате да Ви се случат хубави неща, колкото и невероятно да изглежда към конкретния момент.
 

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Аз избрах Intenzivno.com тъй като предлагат в удобно за мен време уроци и начина на провеждане на часовете е изклиючително инновативен и интересен. Тъй като работата ми изисква много пътуване, сайта ми дава възможност да уча език от всяко място с достъп до интернет: така спестявам много време и усилия. Преподавателката по немски - Светла Ненова има изключително професионален и ефективен метод на обучение. Препоръчвам сайта за всеки който би желал да учи език по интерактивен и различен начин.Пожелавам на целия екип много успехи.

- Силвия Димитрова, гр. Вроцлав - Полша
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел
Изключителни благодарности на екипа на Intenzivno.com и на Johnnie Walker Bulgaria за невероятната игра с наистина хубави, стойностни и нестандартни подаръци, които ще са в полза за цял живот! Много се радвам, че спечелих Индивидуален курс по избран от мен език! Intenzivno.com е една страхотна платформа за обучение с много предимства. Много сериозни и организирани професионалисти, събрани в този невероятен екип! Аз завърших успешно курс по Италиански език А1 с преподавател Владислава Петрова. Тя е един страхотен преподавател, много внимателна и търпелива, изключително организирана и сериозна. Много се радвам, че именно тя ми даде основата за изучаване на Италиански език и с удоволствие ще продължа обучението си при нея. Горещо препоръчвам на всички да използват иновативния начин на Intenzivno.com, защото владеенето на един език е едно богатство! Едно огромно БЛАГОДАРЯ и не забравяйте : "Keep Walking!"!!!

- Мариела Бобокова, София

Всички мнения