За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

11.08.2015

9 причини да изберете немски език за следващия, който трябва да научите

1. Немският език е най-широко разпространеният език в Европа.
24 % от жителите на Европейския съвет говорят немски език като майчин, а 31% от тях казват, че могат да общуват на него. В допълнение немският език ще Ви даде възможност да говорите със 120 млн. носители на езика по целия свят. Знаейки това, не забравяйте, че той е вторият по популярност чужд език, който се учи в Европа и Япония, след английския.
2. Германия е третата най-силна икономика и първата по износ нация в света, а владеенето на немски език ще Ви даде много бизнес възможности.
Компании като BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa, SAP, Bosch, Infineon, BASF и много други имат нужда от международни партньори. Така например японците, които имат втората най-силна икономика в света, оценяват предимствата в бизнеса, които дава владеенето на немски език, доказателство за което е фактът, че 68% от японските ученици и студенти учат немски език. Както казва бившият германски канцлер Вили Бранд: „Ако аз ти продавам нещо, трябва да говоря твоя език, ако ти ми продаваш нещо, тогава dann müssen Sie Deutsch sprechen“. Не става дума само за езика, но и за бизнес културата, когато работиш с германски клиенти, защото е трудно да установиш бизнес контакт, ако създадеш лошо впечатление.
3. Германците са иноватори.
От печатната машина на Гутенберг, до откриването на електромагнитните вълни на Херц, от разработването на химиотерапията на Ерлих до теорията на относителността на Айнщайн, германците са се доказали като велики иноватори. Тази тенденция продължава и до днес. 4 от 10-те най-известни иновативни компании се намират в Германия. Страната изнася най-много високотехнологични продукти след САЩ. Освен това две трети от международните търговски панаири за информационни комуникационни технологии се провеждат в Германия.
4. Германците са нацията, която харчи най-много средства за туризъм.
3 от всеки 4 почивки на германците прекарват в чужбина. Любими дестинации за германците са средиземноморските държави, както и страните от Източна Европа.
5. 1 от всеки 10 книги в света са публикувани на немски език.
Страните, в които се говори немски език печатат приблизително 80 000 нови заглавия на книги годишно. От друга страна, малък процент от книгите, излизащи на немски, се превеждат на чужди езици.
6. Немско говорещите страни имат богато културно наследство, а голяма част от документите, свидетелстващи за европейската култура са на немски език.
Четенето или слушането на творби от различни области на културата на оригиналния език, на който са създадени е незаменимо. Нека само да споменем:
Литература (Гьоте, Шилер, Томас Ман, Кафка)
Класическа музика (Бах, Бетховен, Моцарт)
Изкуство (Дюрер, Клее, Кафка)
Философия (Кант, Шопенхауер, Ницше, Бенджамин, Адорно)
Психология (Фройд, Юнг)
Наука (Айнщайн, Кеплер, Рьонтген, Планк, Вирхов)
7. Немският не е толкова труден, колкото си мислите.
Лесно е да се научите да четете например, защото това, което виждате, това и изговаряте с изключение на някои съчетания от гласни и съгласни, но те са малко на брой. Освен това, ако знаете английски вече имате предимство, когато става дума за учене на немски език. Причината е, че съвременните немски и английски са част от голямото семейство на германските езици, поради което имат редица сходства както в лексиката, така и в граматиката.
8. Немският език се препоръчва от много програми за дипломиране и следдипломно обучение.
Приносът на немскоговорящите в различни области на науката превръща този език във важно предимство при обучението в редица дисциплини.
9. Германия финансира повече от 60 000 участници в програми за международен обмен годишно.
За Германия и германците е важно международното сътрудничество и обмен с цел да се поддържа позицията й на лидер в световен мащаб. В тази връзка се отпускат средства, както за немски, така и за чужди студенти, които да се обучават за един или повече семестри в някои от университетите в страната. Освен това образованието в германските университети е или безплатно или с много ниски такси за чуждестранни студенти.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Сайта Интензивно.ком, е сайт даващ знания от най-прецизните и добри преподаватели. Влизайки в сайта аз лично, бях заинтересован като всяко младо момче жадуващо и копнеещо да разбера какво представлява сайта. Аз лично си направих регистрация и се абонирах за безплатния седем дневен пробен период по Английски език. Когато влязох в сайта бях посрещнат от един жизнерадостен човек и преподавател който ми даде информацията от която имах нужда. От този ден в който посетих сайта и до днес уча с интензивно точка ком. В нашия град трудно се намират преподаватели с подходящата квалификация. През първите един-два часа се чувствах странно във виртуалната класна стая, но след това вече не виждам никаква разлика с обикновената класна стая. Препоръчвам обучението на моите връстници и приятели: не се колебайте а започнете своето обучение с Intenzivno.com !!! Поздрави: Красимир Йорданов

- Красимир Йорданов, гр. Димово
Преди време бях един объркан … дизайнер, който беше наясно с алгоритми, формули и програми, но съвсем объркан по отношение на английската граматика. Предпочитах да правя реклами за ултра претенциозни клиенти, отколкото да спрягам PPTense. За разкош бях инспирирана или направо казано притисната от настоящите си американски шефове, да изуча езика до прилично ниво. След обстойно до педантичност обследване на дистанционните оферти и на база на фактори като цена, време, начин, преподавател, контрол ..., избрах INTENZIVNO. Днес, благодарение на г-жа Снежана Цонкова мога да общувам с взискателните ми шефове доста свободно. Благодаря г-жо Цонкова и INTENZIVNO.com!

- Илина Станимирова, София
След завършени два курса - по италиански и турски език, искам да изкажа радостта си, че в България има толкова модерна и полезна форма на обучение с толкова коректни и добри преподаватели и да благодаря за наученото от тях. В случая имам предвид Елвира Трикова и Мерием Мехметали. На всички мои познати и на всеки, който се интересува от езиково обучение препоръчвам Интензивно.ком. Бързо, удобно, качествено обучение, което пести времето на обучаващите се и максимално бързо им помага да напреднат в съответния език, като всичко това е придружено с огромното удоволствие от контакта с едни млади, професионално подготвени, възпитани, търпеливи и много приятни преподаватели, които дават максималното от себе си в интереса на обучението. Искрено желая успех на всички и да продължат да развиват тази дейност, защото все повече хора имат нужда от това обучение.

- Румяна Георгиева, София

Всички мнения