За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

12.06.2015

7 мита за ученето на чужди езици

 1. Мит: Трябва да стоиш седнал, за да учиш.

Факт: Способността ни да се учим чрез опита си се намалява пропорционално  на времето, което прекарваме седнали.

1.       2. Мит: Тези, които повече се упражняват в слушане, научават чуждия език по-добре.

Факт: Най-лесно учи този, който говори, действа и пише на чужд език.

3. Мит: Най-добрият начин да се преподава е като лекционната част от урока се планира много внимателно.

Факт: Запомняме 10 до 20% от това, което чуваме. Затова, ако сте учител и искате учениците Ви да научат нещо, по-скоро бъдете техен гид в областта на чуждия език и ги въведете и ги увлечете в него.

4. Мит: Ако само слушаме ще научаваме повече.

Факт: Научаваме и запомняме 80 до 90% от това, което правим и казваме. За да научим нещо добре, е необходимо да говорим за него и да го правим многократно.

5. Мит: Колкото „по-сериозно“ се учи, толкова повече се запомня.

Факт: Научаваме и запомняме повече, когато сме ангажирани и се наслаждаваме на това, което правим.

6. Мит: Забавлението е противоположно на ученето.

Факт: Не само, че учим най-добре и запомняме повече, когато се наслаждаваме на подходящо стимулиращо преживяване , но и ще имаме повече желание да търсим други предизвикателства.

7. Мит: Преподавател може да бъде само онзи, който е специалист в дадена област.(*б.р. това е мит, който важи не само за ученето на чужди езици, но за ученето като процес във всичките му форми и области на познанието)

Факт: Ние сме в процес да се превърнем в експерти в дадена област. Затова, колкото повече знание споделяме с другите, толкова повече учим. 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Искам да поздравя Интензивно за прекрасната платформа и професиналното обучение, което предлагат. В работата постоянно ми се налага да ползвам английски език, за съжаление нямах възможност да посещавам курсове, тъй като ангажиментите ми са с плаващо време. Бях в безизходица, докато не открих Интензивно! Курсовете се провеждат в удобно за мен време, има възможности както за индивидуални, така и за групови уроци, освен това с онлайн обучението пестя време. Очарован съм от преподавателите, напредвам бързо и със сигурност ще продължа курсовете, защото ефектът е очевиден. Сърдечни благодарности на екипа на Интензивно и специално на Рая Очипалска за професионалното отношение към работата и грижата към мене! :-)

- Красимир Димитров, София
Здравейте, казвам се Гергана Хаджиева. Заминах за Германия без да знам дума на немски. Попаднах случайно на Intenzivno.com. От многото подобни сайтове само при вас имаше безплатен седемдневен пробен период. Възползвах се от тази възможност и бях приятно изненадана. Преди това бях малко скептично настроена за обучението онлайн. Записах и завърших немски А1, а сега ми предстои и А2. Нямам достатъчно подходящи суперлативи,за да изразя възхищението си от организацията и отзивчивостта на екипа. Искам да изкажа специални благодарности на преподавателката ми Екатерина Квинот за търпението и отзивчивостта й, за изключително полезните й съвети, за начинът й на работа с "учениците" във виртуалната стая, за многото допълнителни материали, за отделеното време извън часовете. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички в Intenzivno.com. Желая Ви успехи!

- Гергана Хаджиева, Бад Айблинг, Германия
Тази есен се наложи да започнем курс по Италиански език. В нашия град няма квалифицирани преподаватели. Със съпругата ми се записахме в online курс към Intenzivno.com. Ефекта е поразителен, супер интересно е и ни спестява много време, защото посещаваме курса от дома ни, а преподавателят се намира в Милано. Препоръчваме Intenzivno.com и на други наши познати и приятели.

- Яна и Георги, Добрич

Всички мнения