За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

12.06.2015

7 мита за ученето на чужди езици

 1. Мит: Трябва да стоиш седнал, за да учиш.

Факт: Способността ни да се учим чрез опита си се намалява пропорционално  на времето, което прекарваме седнали.

1.       2. Мит: Тези, които повече се упражняват в слушане, научават чуждия език по-добре.

Факт: Най-лесно учи този, който говори, действа и пише на чужд език.

3. Мит: Най-добрият начин да се преподава е като лекционната част от урока се планира много внимателно.

Факт: Запомняме 10 до 20% от това, което чуваме. Затова, ако сте учител и искате учениците Ви да научат нещо, по-скоро бъдете техен гид в областта на чуждия език и ги въведете и ги увлечете в него.

4. Мит: Ако само слушаме ще научаваме повече.

Факт: Научаваме и запомняме 80 до 90% от това, което правим и казваме. За да научим нещо добре, е необходимо да говорим за него и да го правим многократно.

5. Мит: Колкото „по-сериозно“ се учи, толкова повече се запомня.

Факт: Научаваме и запомняме повече, когато сме ангажирани и се наслаждаваме на това, което правим.

6. Мит: Забавлението е противоположно на ученето.

Факт: Не само, че учим най-добре и запомняме повече, когато се наслаждаваме на подходящо стимулиращо преживяване , но и ще имаме повече желание да търсим други предизвикателства.

7. Мит: Преподавател може да бъде само онзи, който е специалист в дадена област.(*б.р. това е мит, който важи не само за ученето на чужди езици, но за ученето като процес във всичките му форми и области на познанието)

Факт: Ние сме в процес да се превърнем в експерти в дадена област. Затова, колкото повече знание споделяме с другите, толкова повече учим. 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте ! Исках да подобря английският си и потърсих начин за това в интернет. Естествено,че резултати бяха много! Едни предлагаха онлайн тестове, други проверка на нивото, но ... в един от сайтовете освен, че имаше проверка и тестове, имаше и 7 дневен тестов период на онлайн обучение! Това беше Intenzivno.com! Направих си регистрация, същият ден имаше урок, чаках с нетърпение и любопитство какво точно е това онлайн обучение. Останах приятно изненадана и очарована от метода им на преподаване, от професионализма и приятелското отношение! Записах се естествено и не съжалявам! Обучението е достъпно и приятно, в удобно за мен време-с една дума ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСЕКИ! Попаднах в "класа" на Рая Очипалска - невероятен професионалист, със страхотен подход (все пак сме на различна възраст) и готино чувство за хумор:). Благодаря Ви Intenzivno.com! Благодаря и на Анелия Атанасова, всеки знае колко е важно първото впечатление. С г-жа Атанасова премина 7 дневният ми тестов период, след тези 7 дни бях сигурна, че открих своя метод да подобря английският си! You are the BEST!

- Радка Кайрякова, Крумовград
Здравейте, казвам се Бисерка Здравкова и завърших ниво А1 на италиански език в intenzivno.com. Избрах он - лайн вариант на обучение, защото често пътувам. По този начин където и да съм, мога да проведа часа си. Освен това, часовете се записват и ако се наложи да отсъствам, мога да прослушам записа в удобно време. Много съм доволна от начина на преподаване и вниманието, което се обръща на всеки курсист. Преподавателката Елвира Трикова е отличен професионалист, обяснява всичко подробно и отговаря на всички наши въпроси свързани с материала. За мен е важно и това, че всички 100 часа са със преподавател. Обучението в този вариант е лесно, удобно и приятно. Радвам се, че избрах intenzivno.com и продължавам с ниво А2. На всеки, който иска да научи език препоръчвам intenzivno.com, Опитайте, ще ви хареса!

- Бисерка Здравкова, Монтана
Добре дошъл при нас,
ако се запишеш в този клас!
Времето лети, не се двоуми
за уроци по немски се запиши.
В удобна и приятна обстановка,
с преподавател във виртуална стая
със старание от твоя страна
                                  ще отвориш всяка врата.

- Иван Иванов, Германия

Всички мнения