За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

05.05.2016

5 вкусни начина да учите чужд език

 1. Потърсете оригинални рецепти на съответния език

Хапва Ви се суши, искате да си опечете истинска пица „Маргарита“ или да опитате нещо с картофи, приготвено по немски тертип, или пък – да се насладите на типичния английски овчарски пай, а защо да не си направите вкусно гръцко саганаки или да използвате морските дарове като си сготвите типична испанска паела!?

Ако искате истински автентични рецепти до последния детайл, по-добре да ги потърсите на оригиналния език, защото само така ще уловите детайлите в приготвянето на всяко едно от типичните за съответната страна ястия.

2. Гледайте видео клипове на съответния език, които обясняват стъпка по стъпка как да приготвите даденото ястие

„Влезте“ в една автентична кухня и дайте възможност на носител на езика, който учите, да ви отведе в кулинарния рай. Видео клипове, които обясняват стъпка по стъпка как да приготвите даденото ястие, са навсякъде в интернет пространството. Просто потърсете видео с конкретна или случайна рецепта, може и да не е оригинална, на желания от Вас език и я изпълнете, следвайки указанията. Ще намерите всичко - от рецепти, изпълнени от професионални шеф-готвачи, до такива снимани в домашната кухня на обикновени любители на кулинарията. Най-хубавата част от подобни видеа е, че са направени да ги следвате дословно, което означава, че обясненията в тях са много детайлни. Готвачът ще говори ясно, бавно и обяснително, което е идеално за учене на език.

Вариант на тази идея е да си купите готварска книга на Вашия таргет език и да приготвяте описаните в нея рецепти. Потърсете такава с подробни инструкции и изображения. Така ще виждате думите и ще можете да запомняте правописа им или да ги търсите в речника, ако са непознати.

3. Пазарувайте в типични магазини с внесени от съответната страна стоки или просто напишете Вашия списък за пазаруване на езика, който учите

Пазаруването за оригинална рецепта от магазин, който предлага оригинали продукти е удоволствие и лукс, който могат да си позволят хора живеещи в по-големите градове. От друга страна и тези, които живеят в по-малки от време на време им се налага да отскачат до градове, където има подобни магазини, просто следващия път ги включете в програмата си.

Ако пък Ви се иска да сготвите даденото ястие с продукти, които се намират в близкия супермаркет, просто напишете списъка за пазаруване на езика, който учите и така отново подготовката за готвене ще се отрази положително на езиковите Ви умения.

Идеята за списък с продукти за пазаруване на чуждия език, който желаете да усъвършенствате, е приложима и в случаите, когато ходите до магазина и за регулярните си седмични покупки.

4. Поръчвайте си типични продукти за хранене онлайн

Ако Ви харесва да пазарувате онлай, опитайте да си купите продукти, свързани с Вашия таргет език. Какво ли си купуват носителите на съответния чужд език, когато са в чужбина и изпитват носталгия по дома? Има ли конкретен продукт, с който държавата, в която се говори съответния чужд език, е известна?

5. Хапвайте в автентични  ресторанти

Ако учите в чужбина, хранете се там, където хапват местните. Избягвайте ресторантите, предназначени за туристи, защото цените там са високи, а храната приготвена по вкуса на чужденците, т.е. далеч от автентичния.

Ако сте си у дома, в своят собствена държава, потърсете къде носителите на съответния чужд език имат заведение за хранене. Това ще Ви даде възможност да опитате типична за съответната култура храна, често менюто е на двата езика – на чуждия и на Вашия майчин. Може дори да побъбрите с домакините и дори да създадете приятелства.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен

Всички мнения