За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

05.05.2016

5 вкусни начина да учите чужд език

 1. Потърсете оригинални рецепти на съответния език

Хапва Ви се суши, искате да си опечете истинска пица „Маргарита“ или да опитате нещо с картофи, приготвено по немски тертип, или пък – да се насладите на типичния английски овчарски пай, а защо да не си направите вкусно гръцко саганаки или да използвате морските дарове като си сготвите типична испанска паела!?

Ако искате истински автентични рецепти до последния детайл, по-добре да ги потърсите на оригиналния език, защото само така ще уловите детайлите в приготвянето на всяко едно от типичните за съответната страна ястия.

2. Гледайте видео клипове на съответния език, които обясняват стъпка по стъпка как да приготвите даденото ястие

„Влезте“ в една автентична кухня и дайте възможност на носител на езика, който учите, да ви отведе в кулинарния рай. Видео клипове, които обясняват стъпка по стъпка как да приготвите даденото ястие, са навсякъде в интернет пространството. Просто потърсете видео с конкретна или случайна рецепта, може и да не е оригинална, на желания от Вас език и я изпълнете, следвайки указанията. Ще намерите всичко - от рецепти, изпълнени от професионални шеф-готвачи, до такива снимани в домашната кухня на обикновени любители на кулинарията. Най-хубавата част от подобни видеа е, че са направени да ги следвате дословно, което означава, че обясненията в тях са много детайлни. Готвачът ще говори ясно, бавно и обяснително, което е идеално за учене на език.

Вариант на тази идея е да си купите готварска книга на Вашия таргет език и да приготвяте описаните в нея рецепти. Потърсете такава с подробни инструкции и изображения. Така ще виждате думите и ще можете да запомняте правописа им или да ги търсите в речника, ако са непознати.

3. Пазарувайте в типични магазини с внесени от съответната страна стоки или просто напишете Вашия списък за пазаруване на езика, който учите

Пазаруването за оригинална рецепта от магазин, който предлага оригинали продукти е удоволствие и лукс, който могат да си позволят хора живеещи в по-големите градове. От друга страна и тези, които живеят в по-малки от време на време им се налага да отскачат до градове, където има подобни магазини, просто следващия път ги включете в програмата си.

Ако пък Ви се иска да сготвите даденото ястие с продукти, които се намират в близкия супермаркет, просто напишете списъка за пазаруване на езика, който учите и така отново подготовката за готвене ще се отрази положително на езиковите Ви умения.

Идеята за списък с продукти за пазаруване на чуждия език, който желаете да усъвършенствате, е приложима и в случаите, когато ходите до магазина и за регулярните си седмични покупки.

4. Поръчвайте си типични продукти за хранене онлайн

Ако Ви харесва да пазарувате онлай, опитайте да си купите продукти, свързани с Вашия таргет език. Какво ли си купуват носителите на съответния чужд език, когато са в чужбина и изпитват носталгия по дома? Има ли конкретен продукт, с който държавата, в която се говори съответния чужд език, е известна?

5. Хапвайте в автентични  ресторанти

Ако учите в чужбина, хранете се там, където хапват местните. Избягвайте ресторантите, предназначени за туристи, защото цените там са високи, а храната приготвена по вкуса на чужденците, т.е. далеч от автентичния.

Ако сте си у дома, в своят собствена държава, потърсете къде носителите на съответния чужд език имат заведение за хранене. Това ще Ви даде възможност да опитате типична за съответната култура храна, често менюто е на двата езика – на чуждия и на Вашия майчин. Може дори да побъбрите с домакините и дори да създадете приятелства.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Ние сме семейство Василеви. Искрено и лично споделяме нашите чудесни впечатления от Intenzivno.com. Изучаването на чужд език е свързано с желание, възможност и време. Ние сме доста ангажирани хора в професионално отношение, а за "свободно време" просто не остава време. Сърфирайки през необятното пространство на интернет напълно случайно попаднахме на този прекрасен сайт за изучаване на чужди езици. Спокойно можем да кажем, че се почувствахме спасени. Още с първите стъпки разбрахме силата и възможността, която Intenzivno.com ни предлага да продължим напред към разширяването и намирането на нови знания. Часовете ни по английски език протичат приятно и забавно, обяснява се много добре и разбрано, като се обръща внимание на всеки един от нас. Голямото предимство е, че часовете се провеждат в удобно за нас време и естествено - място. Благодарим на екипа на Intenzivno.com за предоставената ни възможност да осъществим една своя мечта. Специално искаме да благодарим на Рени Георгиева за нейното невероятно търпение и изключително отношение към нас, за предоставените допълнителни материали и нестандартен подход в обучението. Ние вече сме тук и всеки от Вас, който е жаден за знания да заповяда в нашия оазис Intenzivno.com.

- Мариана и Георги Василеви, Раднево
Съвместната ни работа с екипа на intenzivno.com започна през 2010 г. С тяхно съдействие организирахме обучение по бизнес английски език на мениджъри и ключови специалисти в компанията. Преподавателите са специалисти с висока квалификация и професионален опит, което осигурява постигане на поставените цели и очакваните резултати от обучението. Участниците оценяват обучението като ефективно и отчитат напредък и по-голяма увереност в уменията си да комуникират и да използват езика. Освен обучението по английски език, със съдействието на intenzivno.com организирахме и курсове по немски, френски и италиански език за административни служители на компанията. Препоръчваме intenzivno.com като надежден партньор, работещ качествено и отговорно и затова смятаме да продължим партньорството си с тях.

- “Идеал Стандарт – Видима” АД, Севлиево
Изключително доволна съм от изминалия курс. Имайки предвид, че никога преди това не съм учила немски, смятам че доста добре се запознах с основата. Преподавателката е невероятна. Не мога да изкажа с думи колко съм доволна от г-жа Соня Милева. По възможност не бих я заменила в никакъв случай в следващите нива. Тя е изключителен професионалист, невероятен педагог, изискваща, обясняваща, работеща с основната цел не просто да предаде материала, а да бъде разбран и усвоен от нас. Едно голямо благодаря от мен за г-жа Милева и за целия екип на Intenzivno.com. Честно казано, първоначално подходих с голям скептицизъм към такъв вид обучение, но тъй като нямах друг избор (имам бебе вкъщи), това беше единствения начин да наглеждам детето си и да уча. Много приятно съм изненадана от целия ви професионализъм, всеотдайност и хъс. Продължавайте в същия дух и се надявам скоро да сме заедно във второ ниво.

- Яна Янева, Перник

Всички мнения