За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.03.2015

10 любопитни факта за японския език

  Глаголите нямат спрежение.
2.      Съществителните имена нямат род.
3.      Липсва категорията определителен член.
4.      Категориите единствено и множествено число почти не се използват.
5.      В японския език има 5 гласни и 11 съгласни, които се комбинират в 48 звука.
6.      Редът на думите в изречението е произволен с изключение на основния глагол, който се поставя задължително накрая на изречението.
7.      Японския език е смятан за най-трудния за писане език в света, защото в него има 3 начина на писане – няколко стотин китайски йероглифа, наречени Канджи и две сричкови азбуки Хирагана и Катакана. Канджи се използва за писане на думи, Хирагана - за окончания на глаголите и за причастия след съществителните имена, като показват падежа на съществителното, а с помощта на Катакана  се изписват чуждиците и имената.
8.      Повечето от думите имат два начина за произнасяне – китайски и японски, като всеки от тях звучи по абсолютно различен начин. Ето защо ученето на японски е като ученето на речниковото богатство на два езика наведнъж.
9.      Има няколко нива на изразяване на учтивост чрез езика, ако не ги усвоите никога яма да надскочите нивото на „невъзпитания чужденец“.
10.   Съществуват осем Канджи, които се пишат различно, но се четат по един и същ начин – „шин“ . Значението на всеки знак обаче е абсолютно несвързано с останалите – господ, напредвам, вярвам, нов, истина, разтеглям, сърце и родител.
 
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте! Изключително съм доволна от обучението в Intenzivno.com! Аз съм от малък град и нямах възможност да посещавам уроци по английски език, затова реших да се обучавам онлайн. В началото бях доста скептично настроена относно този метод на учене и не знаех колко ще е ефикасен, но още след първия урок разбрах, че, може би, това е най-добрият начин в днешно време, защото се спестяват много средства и време, които са необходими на всички! Уроците са напълно реални в удобно време, което Вие може да определите и с предимството да учите в уюта на дома или офиса! Учителите в Intenzivno.com са професионалисти на високо ниво, изключително мили, обясняват всичко подробно, което е много важно за изучаването на нов език. Специални благодарности на учителката ни Деси Баръмова за търпението и разбирането, което прояви към нас. Вече приключихме ниво А1 и скоро започваме следващото, отново и благодарение на нея! Благодарности и на целия екип на сайта за прецизността и точността към клиентите. Продължавайте все така, желая Ви много успехи,а на тези от Вас, които все още имат някакви колебания и притеснения, ще кажа да продължат смело напред и да се запишат. Със сигурност ще останат доволни!!!

- Кремена Димитрова, Тутракан
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански

Всички мнения