За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.03.2015

10 любопитни факта за японския език

  Глаголите нямат спрежение.
2.      Съществителните имена нямат род.
3.      Липсва категорията определителен член.
4.      Категориите единствено и множествено число почти не се използват.
5.      В японския език има 5 гласни и 11 съгласни, които се комбинират в 48 звука.
6.      Редът на думите в изречението е произволен с изключение на основния глагол, който се поставя задължително накрая на изречението.
7.      Японския език е смятан за най-трудния за писане език в света, защото в него има 3 начина на писане – няколко стотин китайски йероглифа, наречени Канджи и две сричкови азбуки Хирагана и Катакана. Канджи се използва за писане на думи, Хирагана - за окончания на глаголите и за причастия след съществителните имена, като показват падежа на съществителното, а с помощта на Катакана  се изписват чуждиците и имената.
8.      Повечето от думите имат два начина за произнасяне – китайски и японски, като всеки от тях звучи по абсолютно различен начин. Ето защо ученето на японски е като ученето на речниковото богатство на два езика наведнъж.
9.      Има няколко нива на изразяване на учтивост чрез езика, ако не ги усвоите никога яма да надскочите нивото на „невъзпитания чужденец“.
10.   Съществуват осем Канджи, които се пишат различно, но се четат по един и същ начин – „шин“ . Значението на всеки знак обаче е абсолютно несвързано с останалите – господ, напредвам, вярвам, нов, истина, разтеглям, сърце и родител.
 
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, Много ви благодаря, курсът и преподавателката Соня Милева бяха невероятни :) Изпращам ви скромното си клиентско мнение ... На сайта видях, че имате такава рубрика. Надявам се да го публикувате. Приятна вечер! С уважение Ж. Стоименова "Здравейте! На идеята за онлайн обучение попаднах случайно в интернет. За моя най-голяма изненада то се оказа прекрасен вариант за мен. Бих искала да благодаря от сърце на Intenzivno.com и по-специално на невероятният ни преподавател Соня Милева. В началото, когато се записах в ниво А 1 на курса по немски език, бях доста скептично настроена, но тя с лекота премахна всички ми съмнения. Поднасяйки граматиката обстойно и професионално и същевременно, подбирайки подходящи упражнения тя успя да създаде у мен, а вярвам и в останалите курсисти от групата, чувство за увереност при прилагането на механизмите и правилата на този сложен език. Искам да й благодаря още веднъж за огромното търпение и всеотдайност, които прояви към всеки един от нас. Благодаря за професионализма й и за приятната атмосфера, която съумя да създаде във виртуалната класна стая на Intenzivno.com. Работихме усилено, но времето премина неусетно и приятно. Благодаря за постигнатите резултати."

- Живка Стоименова, София
Преди време записах онлайн курс по немски език в Интензивно.ком, останах изключително доволна и реших да продължа със следващото ниво. Съвсем скоро с огромно желание завърших и ниво А2 с учител г-жа Милева. Тя е човек, който има изключителните качества на учител по призвание, отдадена е на работата си. Дори и само за няколко месеца съвместна работа, сега говоря немски много по-добре. Това обучение в Интензивно.ком отвори възможности и врати пред мен, важни за бъдещето ми. Г-жа Соня Милева е един отличен професионалист, владеещ езика и разбиращ от работата си до съвършенство. Тя е много лъчезарна и позитивна, има подход към учениците и знае как да направи часа интересен. Учеше ни да говорим на немски, но и да слушаме, учеше ни на граматика, но ни оставяше и сами да стигнем до много правила. Винаги ще бъда благодарна за всичко на което ме е научила! Благодарение на двата курса нивото ми на общуване на немски е много по-високо. Благодаря ви!

- Катя Христова, Швейцария
След завършени два курса - по италиански и турски език, искам да изкажа радостта си, че в България има толкова модерна и полезна форма на обучение с толкова коректни и добри преподаватели и да благодаря за наученото от тях. В случая имам предвид Елвира Трикова и Мерием Мехметали. На всички мои познати и на всеки, който се интересува от езиково обучение препоръчвам Интензивно.ком. Бързо, удобно, качествено обучение, което пести времето на обучаващите се и максимално бързо им помага да напреднат в съответния език, като всичко това е придружено с огромното удоволствие от контакта с едни млади, професионално подготвени, възпитани, търпеливи и много приятни преподаватели, които дават максималното от себе си в интереса на обучението. Искрено желая успех на всички и да продължат да развиват тази дейност, защото все повече хора имат нужда от това обучение.

- Румяна Георгиева, София

Всички мнения