За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

06.04.2015

Химани или „съзерцаване на цветя“

Изкуството да се наслаждаваш на красотата на възраждащия се живот в Япония е превърнато в свещенодействие и акт на признателност към даровете на природата.
Пролетта безспорно е най-красивият сезон, а негов символ в страната на изгряващото слънце са цъфналите черешови цветчета.

Ханами или „съзерцаване на цветя“ е японската традиция да се наслаждаваш на красивите цветя. В повечето случаи той е свързан с цветчетата на черешовите дървета, а по-рядко с тези на сливата. Сакура или черешовите цветчета цъфтят в цяла Япония, като цъфтежът им се „движи“ от юг на север в периода от края на март до началото на май.

Този обичай е толкова вплетен в културата на Япония, че дори се прави прогноза за цъфтежа на цветчетата.  Тя се оповестява всяка година, за да могат „преследвачите“ на „съзерцаването на цветя“ да планират времето си, защото явлението трае само седмица или две.

Ханами се празнува с парти на открито, което се провежда и през нощта. Хората окачват хартиени фенери по дърветата и си организират своеобразен пикник. Както много други и този обичай има вековна традиция. Сакура са се използвали, за да оповестят началото на сезона на сеитбата на оризовите насаждения, а хората поднасяли дарове на дърветата. Античните японски владетели организирали цветни тържества, за да благодарят на боговете и живота.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия
Преди време бях един объркан … дизайнер, който беше наясно с алгоритми, формули и програми, но съвсем объркан по отношение на английската граматика. Предпочитах да правя реклами за ултра претенциозни клиенти, отколкото да спрягам PPTense. За разкош бях инспирирана или направо казано притисната от настоящите си американски шефове, да изуча езика до прилично ниво. След обстойно до педантичност обследване на дистанционните оферти и на база на фактори като цена, време, начин, преподавател, контрол ..., избрах INTENZIVNO. Днес, благодарение на г-жа Снежана Цонкова мога да общувам с взискателните ми шефове доста свободно. Благодаря г-жо Цонкова и INTENZIVNO.com!

- Илина Станимирова, София
Искам да поздравя Интензивно за прекрасната платформа и професиналното обучение, което предлагат. В работата постоянно ми се налага да ползвам английски език, за съжаление нямах възможност да посещавам курсове, тъй като ангажиментите ми са с плаващо време. Бях в безизходица, докато не открих Интензивно! Курсовете се провеждат в удобно за мен време, има възможности както за индивидуални, така и за групови уроци, освен това с онлайн обучението пестя време. Очарован съм от преподавателите, напредвам бързо и със сигурност ще продължа курсовете, защото ефектът е очевиден. Сърдечни благодарности на екипа на Интензивно и специално на Рая Очипалска за професионалното отношение към работата и грижата към мене! :-)

- Красимир Димитров, София

Всички мнения