За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

06.04.2015

Химани или „съзерцаване на цветя“

Изкуството да се наслаждаваш на красотата на възраждащия се живот в Япония е превърнато в свещенодействие и акт на признателност към даровете на природата.
Пролетта безспорно е най-красивият сезон, а негов символ в страната на изгряващото слънце са цъфналите черешови цветчета.

Ханами или „съзерцаване на цветя“ е японската традиция да се наслаждаваш на красивите цветя. В повечето случаи той е свързан с цветчетата на черешовите дървета, а по-рядко с тези на сливата. Сакура или черешовите цветчета цъфтят в цяла Япония, като цъфтежът им се „движи“ от юг на север в периода от края на март до началото на май.

Този обичай е толкова вплетен в културата на Япония, че дори се прави прогноза за цъфтежа на цветчетата.  Тя се оповестява всяка година, за да могат „преследвачите“ на „съзерцаването на цветя“ да планират времето си, защото явлението трае само седмица или две.

Ханами се празнува с парти на открито, което се провежда и през нощта. Хората окачват хартиени фенери по дърветата и си организират своеобразен пикник. Както много други и този обичай има вековна традиция. Сакура са се използвали, за да оповестят началото на сезона на сеитбата на оризовите насаждения, а хората поднасяли дарове на дърветата. Античните японски владетели организирали цветни тържества, за да благодарят на боговете и живота.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Благодарение на Мерием усъвършенствах знанията си по турски език. Тя е един невероятен преподавател. С много разбиране и търпение, поднасяйки граматическия материал по най - достъпния начин ми помогна да допълня пропуските в знанията си. Много съм доволна и искам да изкажа своята благодарност към Вас и целия екип на Интензивно за човешкото отношение и разбиране. Имах невероятния късмет да бъда обучавана от професионалисти и да стана част, ако мога така да се изразя, от семейството на Интензивно. БЛАГОДАРЯ, че Ви има.

- Ваня Найденова, София
Здравейте, Много ви благодаря, курсът и преподавателката Соня Милева бяха невероятни :) Изпращам ви скромното си клиентско мнение ... На сайта видях, че имате такава рубрика. Надявам се да го публикувате. Приятна вечер! С уважение Ж. Стоименова "Здравейте! На идеята за онлайн обучение попаднах случайно в интернет. За моя най-голяма изненада то се оказа прекрасен вариант за мен. Бих искала да благодаря от сърце на Intenzivno.com и по-специално на невероятният ни преподавател Соня Милева. В началото, когато се записах в ниво А 1 на курса по немски език, бях доста скептично настроена, но тя с лекота премахна всички ми съмнения. Поднасяйки граматиката обстойно и професионално и същевременно, подбирайки подходящи упражнения тя успя да създаде у мен, а вярвам и в останалите курсисти от групата, чувство за увереност при прилагането на механизмите и правилата на този сложен език. Искам да й благодаря още веднъж за огромното търпение и всеотдайност, които прояви към всеки един от нас. Благодаря за професионализма й и за приятната атмосфера, която съумя да създаде във виртуалната класна стая на Intenzivno.com. Работихме усилено, но времето премина неусетно и приятно. Благодаря за постигнатите резултати."

- Живка Стоименова, София
Здравейте ! Исках да подобря английският си и потърсих начин за това в интернет. Естествено,че резултати бяха много! Едни предлагаха онлайн тестове, други проверка на нивото, но ... в един от сайтовете освен, че имаше проверка и тестове, имаше и 7 дневен тестов период на онлайн обучение! Това беше Intenzivno.com! Направих си регистрация, същият ден имаше урок, чаках с нетърпение и любопитство какво точно е това онлайн обучение. Останах приятно изненадана и очарована от метода им на преподаване, от професионализма и приятелското отношение! Записах се естествено и не съжалявам! Обучението е достъпно и приятно, в удобно за мен време-с една дума ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСЕКИ! Попаднах в "класа" на Рая Очипалска - невероятен професионалист, със страхотен подход (все пак сме на различна възраст) и готино чувство за хумор:). Благодаря Ви Intenzivno.com! Благодаря и на Анелия Атанасова, всеки знае колко е важно първото впечатление. С г-жа Атанасова премина 7 дневният ми тестов период, след тези 7 дни бях сигурна, че открих своя метод да подобря английският си! You are the BEST!

- Радка Кайрякова, Крумовград

Всички мнения