За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

20.11.2016

Тайните на ефективното учене - Тайна № 2

В мащабно изследване върху важността на себеизпитването Джефри Карпайк от Университета Пърдю в Западен Лафайет, щата Индиана, накарал студентите си да научат значението на 40 думи на суахили. Тези, които трябвало да си припомнят тези думи по време на тренировъчния период показали 80% успеваемост в тест, проведен седмица по-късно, докато тези, които учили думите без активно да се изпитват сами себе си показали 36% успеваемост. Други проучвания направени по-късно, също подкрепят тезата, че да изпитваш себе си е по-ефективен метод, отколкото писането на информация на листчета, представяща идеите в част от даден текст.

Ако това звучи като да трябва да работите здраво, спокойно. Нейт Корнел от Колежа Уилямс в Уилямстаун, щата Масачузец, и неговите колеги са открили, че от значение е по-скоро опитът да се възстанови информацията, която се заучава, отколкото успешното й припомняне. Даването на верния отговор е толкова силна стимулация на паметта, когато е необходимо да проработи по-късно, колкото, ако го запомните наизуст. „Това откритие е доста изненадващо“, казва Корнел. „Изследователите на паметта дълго време предполагаха, че  има „пътеки“ в паметта от въпроса до отговора и (това е частта от предположението, която изглежда грешна)че учите повече, като извървите своя собствен път, като пропътувате част от пътя или по грешния път.“ Тази „находка“ дава повод да преосмислим представата за това как работи паметта. Тя също дава надежда на апатичните ученици по целия свят.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Добре дошъл при нас,
ако се запишеш в този клас!
Времето лети, не се двоуми
за уроци по немски се запиши.
В удобна и приятна обстановка,
с преподавател във виртуална стая
със старание от твоя страна
                                  ще отвориш всяка врата.

- Иван Иванов, Германия
Предложеното обучение е добре организирано и представено по достъпен начин. Преподавателката Светла Ненова е много добър професионалист. Възможността за достъп и след завършване на курса за преглед на пропуснати уроци, е още един плюс. Мисля, че това е една допълнителна много добра алтернатива за обучаваните. Благодаря, че сте съумяли да изградите тази стройна система и да я развивате и усъвършенствате във времето. Горещо ви препоръчвам на бъдещи и колебаещи се желаещи да изучават чужд език. Бъдещи потребители на предлаганите услуги, опитайте и се убедете сами в ефективността и миговете на приятни емоции и няма да съжалявате за предизвикателството да учите чужд език с Intenzivno.com. Благодаря ви за предоставената възможност за обучение на по-широк кръг от хора и за качественото преподаване. Пожелавам ви много творческо вдъхновение, бъдещи успешни проекти и професионално удовлетворение.

- Елена Стоянова, Севлиево
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен

Всички мнения