За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

20.11.2016

Тайните на ефективното учене - Тайна № 2

В мащабно изследване върху важността на себеизпитването Джефри Карпайк от Университета Пърдю в Западен Лафайет, щата Индиана, накарал студентите си да научат значението на 40 думи на суахили. Тези, които трябвало да си припомнят тези думи по време на тренировъчния период показали 80% успеваемост в тест, проведен седмица по-късно, докато тези, които учили думите без активно да се изпитват сами себе си показали 36% успеваемост. Други проучвания направени по-късно, също подкрепят тезата, че да изпитваш себе си е по-ефективен метод, отколкото писането на информация на листчета, представяща идеите в част от даден текст.

Ако това звучи като да трябва да работите здраво, спокойно. Нейт Корнел от Колежа Уилямс в Уилямстаун, щата Масачузец, и неговите колеги са открили, че от значение е по-скоро опитът да се възстанови информацията, която се заучава, отколкото успешното й припомняне. Даването на верния отговор е толкова силна стимулация на паметта, когато е необходимо да проработи по-късно, колкото, ако го запомните наизуст. „Това откритие е доста изненадващо“, казва Корнел. „Изследователите на паметта дълго време предполагаха, че  има „пътеки“ в паметта от въпроса до отговора и (това е частта от предположението, която изглежда грешна)че учите повече, като извървите своя собствен път, като пропътувате част от пътя или по грешния път.“ Тази „находка“ дава повод да преосмислим представата за това как работи паметта. Тя също дава надежда на апатичните ученици по целия свят.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Настоящата препоръка се дава на Intenzivno.com в уверение на това, че в качеството си на портал, предлагащ дистанционно чуждоезиково обучение, изпълни коректно поетите ангажименти за обучение на служителите на Търговско представителство LG Electronics Magyar Kft. В рамките на проведеното обучение от страна на обучаващите бяха използвани модерни интерактивни техники за представяне на материала, специфично ноу-хау за проверка на знанията и контрол на самоподготовката, както и инструменти на световно ниво за подготовка на курсистите за изпити за сертифициране по европейската езикова рамка. По време на проведените обучения, от страна на служителите бяха натрупани допълнителни знания и опит, които се отразиха веднага на бързината и качеството на комукация, както и на увереността на служителите в техните възможности. В допълнение сме изключително удовлетворени от подхода към нашата компания, постоянната обратна връзка с цел поддържане знанията на служителите, както и многото предложения за подобрение на бизнес комуникацията с нашите чуждоезични партньори и колеги. Изцяло препоръчваме програмите на Intenzivno.com като считаме, че те са много подходящи за ритъма на работа на съвременните фирми и предлагат гъвкавост, която не прекъсва изпълнението на ежедневните задачи.

- LG Electronics, София
Благодарение на Мерием усъвършенствах знанията си по турски език. Тя е един невероятен преподавател. С много разбиране и търпение, поднасяйки граматическия материал по най - достъпния начин ми помогна да допълня пропуските в знанията си. Много съм доволна и искам да изкажа своята благодарност към Вас и целия екип на Интензивно за човешкото отношение и разбиране. Имах невероятния късмет да бъда обучавана от професионалисти и да стана част, ако мога така да се изразя, от семейството на Интензивно. БЛАГОДАРЯ, че Ви има.

- Ваня Найденова, София
Съвместната ни работа с екипа на intenzivno.com започна през 2010 г. С тяхно съдействие организирахме обучение по бизнес английски език на мениджъри и ключови специалисти в компанията. Преподавателите са специалисти с висока квалификация и професионален опит, което осигурява постигане на поставените цели и очакваните резултати от обучението. Участниците оценяват обучението като ефективно и отчитат напредък и по-голяма увереност в уменията си да комуникират и да използват езика. Освен обучението по английски език, със съдействието на intenzivno.com организирахме и курсове по немски, френски и италиански език за административни служители на компанията. Препоръчваме intenzivno.com като надежден партньор, работещ качествено и отговорно и затова смятаме да продължим партньорството си с тях.

- “Идеал Стандарт – Видима” АД, Севлиево

Всички мнения