За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

11.11.2016

Тайните на ефективното учене - Тайна № 1

Дори и когато ежедневното учене за училище и изпитванията са само далечен спомен, жаждата ни за знание продължава. Дали „преследваме“ съвършенството да знаем и говорим чужд език, да свирим на музикален инструмент или искаме да удовлетворим друга своя страст, ние учим през целия си живот. Дори и когато трябва просто да отговорим на въпроси викторина, организирана на купон, или да впечатлим човек, когото харесваме, желанието ни да знаем никога не спира. В такъв случай възниква въпросът – къде е тайната на ефективното учене? Може би ще Ви разочароваме, но изчерпателен отговор на този въпрос НЯМА. Това не означава обаче, че няма начини да се учи ефективно. В поредица от видеа преди време Ви дадохме някои насоки. Продължаваме с разкриването на някои от тайните, които могат Ви дадат ключа към ефективното учене независимо на каква възраст или какви умения имате към момента.

Тайна № 1 – Трябва да знаете кога да учите

С други думи планирайте времето, в което да учите!

Учещите хора на по-голяма възраст имат „сутрешни“ умове, т.е. запомнят по-лесно преди обед. Изследване на група учещи хора на възраст между 60 и 82 години (да, няма грешка във възрастта) в Института Ротман Рисърч в Торонто, Канда, установява, че те са се справили по-добре на тестове за запомняне между 8:30 и 10:30 часа сутринта, отколкото между 1:00 и 5:00 часа следобед. Всъщност учените, направили научния експеримент казват, че следобед умовете на участниците са бездействали, защото са превключили на т.нар режим „по подразбиране“.

За разлика от тях по-млади на възраст хора, но отново такива, които биха могли да бъдат квалифицирани като възрастни, следобед все още са били концентрирани. За да вземат максималното от усилията си, младите хора трябва да планират ученето си.

Друго изследване разкрива, че 16-17-годишните момичета се представят по-добре на тестове със запомняне на факти, ако са учили в 3 следобед, отколкото, ако са учили в 9 вечерта, но усвояват умения, отнасящи се до движения по-бързо, ако са ги правили вечерта. „Резултатите показват, че е по-добре да се използва следобедът, за да се учат езици и вечерта, за да се свири на пиано или друг музикален инструмент“, казва Кристоф Нисен от университета във Фрайбург.

Защо планирането във времето има значение? Знаем, че сънят след научаването на нов факт или умение спомага за запомнянето му. Нисен предполага, че „критичният прозорец“  между ученето и съня е по-малък за запомняне на знания свързани с движение, отколкото за друг тип знания. Дали възрастните могат да се възползват от този прозорец все още не е ясно. „ Има доказателство, че младежите имат по-голям потенциал да учат и спят по-добре“, казва немският учен.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел
Здравейте ! Исках да подобря английският си и потърсих начин за това в интернет. Естествено,че резултати бяха много! Едни предлагаха онлайн тестове, други проверка на нивото, но ... в един от сайтовете освен, че имаше проверка и тестове, имаше и 7 дневен тестов период на онлайн обучение! Това беше Intenzivno.com! Направих си регистрация, същият ден имаше урок, чаках с нетърпение и любопитство какво точно е това онлайн обучение. Останах приятно изненадана и очарована от метода им на преподаване, от професионализма и приятелското отношение! Записах се естествено и не съжалявам! Обучението е достъпно и приятно, в удобно за мен време-с една дума ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСЕКИ! Попаднах в "класа" на Рая Очипалска - невероятен професионалист, със страхотен подход (все пак сме на различна възраст) и готино чувство за хумор:). Благодаря Ви Intenzivno.com! Благодаря и на Анелия Атанасова, всеки знае колко е важно първото впечатление. С г-жа Атанасова премина 7 дневният ми тестов период, след тези 7 дни бях сигурна, че открих своя метод да подобря английският си! You are the BEST!

- Радка Кайрякова, Крумовград
Ние сме семейство Василеви. Искрено и лично споделяме нашите чудесни впечатления от Intenzivno.com. Изучаването на чужд език е свързано с желание, възможност и време. Ние сме доста ангажирани хора в професионално отношение, а за "свободно време" просто не остава време. Сърфирайки през необятното пространство на интернет напълно случайно попаднахме на този прекрасен сайт за изучаване на чужди езици. Спокойно можем да кажем, че се почувствахме спасени. Още с първите стъпки разбрахме силата и възможността, която Intenzivno.com ни предлага да продължим напред към разширяването и намирането на нови знания. Часовете ни по английски език протичат приятно и забавно, обяснява се много добре и разбрано, като се обръща внимание на всеки един от нас. Голямото предимство е, че часовете се провеждат в удобно за нас време и естествено - място. Благодарим на екипа на Intenzivno.com за предоставената ни възможност да осъществим една своя мечта. Специално искаме да благодарим на Рени Георгиева за нейното невероятно търпение и изключително отношение към нас, за предоставените допълнителни материали и нестандартен подход в обучението. Ние вече сме тук и всеки от Вас, който е жаден за знания да заповяда в нашия оазис Intenzivno.com.

- Мариана и Георги Василеви, Раднево

Всички мнения