За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

07.05.2015

Стимулирайте креативността на учениците по време на урок чрез използване на визуални средства.

 1. Добро начало на седмицата – „История по снимка“
За първи урок на седмицата добър начин за загрявка са снимки от вестници представящи събития от предходната седмица. Препоръчително е снимките да са с различна трудност. Поставете снимките в класната стая и помолете обучаващите се да се разходят из стаята, като по двойки обсъдят, с които от събитията са свързани. Друг вариант е да ги помолите да съставят своя история по видените снимки. След това две по две двойките могат да обсъдят идеите си. Обратната връзка с класа обикновено носи забавни и интересни идеи, а хубавото на упражнението е, че всяка седмица може да бъде актуализирано с нови снимки на нови събития.
2. Дискусия или дебат
Картините също могат да бъдат използвани като провокация на дискусия или дебат. Изборът на силно изображение, което представя дискусионна тема ви гарантира началото на диспут.
3. Използвайте вестници
Разделете обучаващите се на групи от 3-4ма, като им предоставите различни снимки от вестници и заглавия. Накарайте ги да свържат всяка снимка с правилното заглавие. Друг вариант на задачата е да раздадете снимките и да помолите обучаващите се да направят свои заглавия, като накрая сравните техните идеи с оригиналните заглавия и направите съответните коментари.
4. Забавни обяснения
Това е забавно упражнение, което да провокира чувството за хумор у Вашите ученици. Намерете снимки на животни или хора в странни ситуации или със странни изражения на лицата им. Задачата е обучаващите се да намерят обяснение на изображенията. Упражнението може да е още по-интересно, ако го направите като състезание за най-забавното обяснение, като първият ще спечели награда каквато сте подготвили предварително (Не е необходимо да е нещо голямо. В духа на задачата може да е нещо шеговито. Всичко зависи от Вашето въображение).
5. Създаване на образи
Снимките могат да бъдат използвани, за да помогнат на обучаващите се да създадат образи в уроците за писане. Раздайте няколко снимки, на които са запечатани хора на различна възраст, ситуации, националности и т.н, нека да са ярки, изглеждащи интересно хора. Накарайте учениците си да създадат профил на човек от снимките. Това е чудесен начин да упражните прилагателни, описващи характера и външността. Описанието трябва да съдържа както очевидните характеристики на персонажа, така и предполагаеми черти на неговия характер, професия, начин на живот и т.н.
Упражнението може да бъде развито като съберете обучаващите се по двойки, така че те да „поставят“ в ситуация своите образи от снимките и да създадат диалог между тях.
6. „Кое е това място?“
Снимки на различни места може да провокират и стимулират използването на прилагателни имена, с които да се опише заснетата локация. Отново заложете на впечатляващи снимки на климатични катаклизми, девствени места или обратно на бездомници или улични музиканти и шествия. Обучаващите се трябва да работят по двойки или малки групи, като първо обсъдят какво виждат, как би се чувствал всеки от тях на мястото на човека от снимката и т.н., а накрая въз основа на казаното съставят история.
7. Използване на снимки за упражнение на граматика
Снимките могат да бъдат използвани, за да се упражни граматика. Например, ако на обучаващите се раздадат снимки, на които се извършват различни дейности. Чрез насочващи въпроси да опишат това, което виждат може да се упражнят различни глаголни времена. Снимка на стая пък е начин да е упражнят предложи за място като се опише положението на предметите един спрямо друг.
8. Картинна диктовка
Това е упражнение за напреднали в изучаването на чужд език. Разделете класа от обучаващи се на малки групи от по 3-4ма души. На всяка от групите раздайте снимка на известна картина като целта е да опишат това, което виждат на друга група, която трябва да пресъздаде картината по описанието, което чува. Накрая всички сравняват нарисуваната картина с тази от снимката и коментират разликите.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Искам да поздравя Интензивно за прекрасната платформа и професиналното обучение, което предлагат. В работата постоянно ми се налага да ползвам английски език, за съжаление нямах възможност да посещавам курсове, тъй като ангажиментите ми са с плаващо време. Бях в безизходица, докато не открих Интензивно! Курсовете се провеждат в удобно за мен време, има възможности както за индивидуални, така и за групови уроци, освен това с онлайн обучението пестя време. Очарован съм от преподавателите, напредвам бързо и със сигурност ще продължа курсовете, защото ефектът е очевиден. Сърдечни благодарности на екипа на Интензивно и специално на Рая Очипалска за професионалното отношение към работата и грижата към мене! :-)

- Красимир Димитров, София
Ние сме семейство Василеви. Искрено и лично споделяме нашите чудесни впечатления от Intenzivno.com. Изучаването на чужд език е свързано с желание, възможност и време. Ние сме доста ангажирани хора в професионално отношение, а за "свободно време" просто не остава време. Сърфирайки през необятното пространство на интернет напълно случайно попаднахме на този прекрасен сайт за изучаване на чужди езици. Спокойно можем да кажем, че се почувствахме спасени. Още с първите стъпки разбрахме силата и възможността, която Intenzivno.com ни предлага да продължим напред към разширяването и намирането на нови знания. Часовете ни по английски език протичат приятно и забавно, обяснява се много добре и разбрано, като се обръща внимание на всеки един от нас. Голямото предимство е, че часовете се провеждат в удобно за нас време и естествено - място. Благодарим на екипа на Intenzivno.com за предоставената ни възможност да осъществим една своя мечта. Специално искаме да благодарим на Рени Георгиева за нейното невероятно търпение и изключително отношение към нас, за предоставените допълнителни материали и нестандартен подход в обучението. Ние вече сме тук и всеки от Вас, който е жаден за знания да заповяда в нашия оазис Intenzivno.com.

- Мариана и Георги Василеви, Раднево
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян

Всички мнения