За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

15.01.2016

Правилното отношение - ключът към усвояването на нов език

 Безспорно познаването на граматиката и владеенето на богат речников запас са важни за усвояването на един чужд език, но те съвсем не са най-същественото. Всъщност ключът към усвояването на нов език е вашето ОТНОШЕНИЕ към него и УВЕРЕНОСТТА, с която боравите с него – няма значение дали и колко граматиката, думите или културните аспекти на езика са трудни или лесни, важното е за колко трудни или лесни ги смятате ВИЕ. Започвайки да учите нов език е много лесно да се обезкуражите от неговите особености, затова ако искате наистина да успеете – игнорирайте ги и се фокусирайте върху положителното в новото си начинание.
Представете си следната ситуация: запознават Ви с един потенциален нов приятел, нека го наречем Иван. Каква е вероятността да станете истински приятели?
А) Ако в момената на запознанството Ви той е болезнено откровен и ви сподели, че не всеки ден си сменя чорапите, мие си зъбите веднъж, а не два пъти на ден и мрази домашните любимци.
и
Б) Ако имате възможност да поговорите и да Ви сподели, че пише поезия и есеистична проза, които са толкова добри и всъщност могат дори да бъдат публикувани; да разберете, че е страшно добър в професията си и има широка обща култура, подплатено с уникално чувство за хумор.
Въпросът е реторичен.
Това е същото като да не опознаете, ама наистина да опознаете, един нов език. Мислете за него като за добър приятел, а не като дразнещия колега, с когото сте принуден да прекарвате по няколко часа ежедневно.
„Но … ученето на език е ТОЛКОВА ТРУДНО“ е мисъл, която може да е минавала през ума Ви.
Лесно е да се посочат трудните страни на един език и да се мисли, че това е някакво жестоко наказание. Избягвайте въпроси като: Колко падежа има? Колко са глаголните времена? Защо четем едно, а пишем друго (в английски например)?
Не ви е необходима предварителна информация от такъв характер. Дори не е необходимо да овладявате до съвършенство граматика или да имате богат речников запас преди да се осмелите да говорите на новия език. Ако сте много добре подготвени, може и да направите по-малко грешки, но ще пропуснете шанса да КОМУНИКИРАТЕ, а и по пътя към усъвършенстването има вероятност да загубите мотивация. В крайна смета целта на езика е да говорим с другите хора.
Защо ученето на език е ЛЕСНО?
Всеки език има предимства в сравнение с друг чужд език. Намерете ги! Просто разгледайте учебника или граматика на избрания от вас чужд език и се опитайте да откриете нещо, което ще разберете от пръв поглед. Романските езици, например, имат труден правопис, особено английски и френски, докато при славянските се пише това, което се чува. Обратно славянските имат сложна именно система, докато при повечето романски липсват понятия като род и падеж.
Открийте колко много вече знаете, като просто разгърнете речника на новия език и видите познати думи, навлезли във всички езици с едно и също или близко значение.
Докато небрежно разгръщате граматика или речник, неусетно ще сте усвоили повече отколкото предполагате.
Един нетрадиционен, но мотивиращ подход е да научете първо лесните неща, а постепенно да усвоите трудните. Научете много лесни думи, с познат корен, кратки и лесни за произнасяне, а след това по-трудни. Тогава ще имате основа, на която да надграждате.
Твърдението, че ученето на език, може да звучи малко наивно, прекалено оптимистично или дори арогантно за един начинаещ. Това обаче може да е вашата мотивация и начинът да направите ученето по-забавно. Отношението е всичко!

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте! Изключително съм доволна от обучението в Intenzivno.com! Аз съм от малък град и нямах възможност да посещавам уроци по английски език, затова реших да се обучавам онлайн. В началото бях доста скептично настроена относно този метод на учене и не знаех колко ще е ефикасен, но още след първия урок разбрах, че, може би, това е най-добрият начин в днешно време, защото се спестяват много средства и време, които са необходими на всички! Уроците са напълно реални в удобно време, което Вие може да определите и с предимството да учите в уюта на дома или офиса! Учителите в Intenzivno.com са професионалисти на високо ниво, изключително мили, обясняват всичко подробно, което е много важно за изучаването на нов език. Специални благодарности на учителката ни Деси Баръмова за търпението и разбирането, което прояви към нас. Вече приключихме ниво А1 и скоро започваме следващото, отново и благодарение на нея! Благодарности и на целия екип на сайта за прецизността и точността към клиентите. Продължавайте все така, желая Ви много успехи,а на тези от Вас, които все още имат някакви колебания и притеснения, ще кажа да продължат смело напред и да се запишат. Със сигурност ще останат доволни!!!

- Кремена Димитрова, Тутракан
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен

Всички мнения