За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

03.04.2015

Още 5 интересни факта за японския език

1. Ако не се научите да четете няколко стотин Канджи, не бихте могли да разграничавате 
омонимите (думи, които звучат еднакво, но се пишат различно). Не е невъзожно да се научат 
и самостоятелно, но по-лесно и ефективно е да се запишете за подходящ обучителен курс.(* 
бе.ред.)
2. Възможно е да пишете на японски, използвайки латиница, но не е практично. Японският 
написан на латиница се нарича „романджи“. 
3. Счита се, че Токио и Сапоро са двата основни езикови центъра в Япония, но останалите 
префектури имат свои акценти и дори различни думи. Най-различният от официалния 
японски е диалектът, който се говори в Цугару префектура Аомори. 
4. Ако научите японски език ще можете лесно да се разбирате и представители на най-
многобройната нация в света – китайската. Значението на повечето Канджи в японски и 
китайски език е еднакво.
5. Японците не обичат да изразяват по категоричен начин силни емоции, затова например  
повечето от тях или не могат или не биха казали „Обичам те“ на своите любими. Тези думи 
всъщност съществуват в японския, но не са част от ежедневния език.
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Тази есен се наложи да започнем курс по Италиански език. В нашия град няма квалифицирани преподаватели. Със съпругата ми се записахме в online курс към Intenzivno.com. Ефекта е поразителен, супер интересно е и ни спестява много време, защото посещаваме курса от дома ни, а преподавателят се намира в Милано. Препоръчваме Intenzivno.com и на други наши познати и приятели.

- Яна и Георги, Добрич
Здравейте, казвам се Гергана Хаджиева. Заминах за Германия без да знам дума на немски. Попаднах случайно на Intenzivno.com. От многото подобни сайтове само при вас имаше безплатен седемдневен пробен период. Възползвах се от тази възможност и бях приятно изненадана. Преди това бях малко скептично настроена за обучението онлайн. Записах и завърших немски А1, а сега ми предстои и А2. Нямам достатъчно подходящи суперлативи,за да изразя възхищението си от организацията и отзивчивостта на екипа. Искам да изкажа специални благодарности на преподавателката ми Екатерина Квинот за търпението и отзивчивостта й, за изключително полезните й съвети, за начинът й на работа с "учениците" във виртуалната стая, за многото допълнителни материали, за отделеното време извън часовете. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички в Intenzivno.com. Желая Ви успехи!

- Гергана Хаджиева, Бад Айблинг, Германия
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия

Всички мнения