За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

04.07.2015

Няколко трика, за да говорим повече на урок по чужд език. Част 1

Една от главните цели на обучението по чужд език е развиване на умението да се говори. Теоретично това трябва да се случи по следния начин: първоначално говори предимно учителят, но това бързо прераства в ситуации, в които обучаващите са тези, които говорят повече. Преподавателят може да прецени дали има успех в задачата да накара учениците си да говорят, когато ги чуе да комуникират помежду си на чуждия език.
Ето и няколко простички съвета към преподавателите, които могат да накарат обучаващите се в чужд език да говорят повече. Съветите ще са полезни и за учещите чужд език от една страна, за да преценят как се справя техния преподавател, от друга да му помогнат с идеи за разнообразяване на учебния процес, а от трета да са подготвени за различните форми на упражняване на устната реч на чуждия език.
1. Разпределяйте въпросите.
Този простичък метод се изразява в следното: След като сте прочели един текст и са зададени общи въпроси към цялата група, обърнете се по име към отделни хора, за да ги накарате да говорят. Това изглежда просто, но често учителите го забравят.
2. Ролеви игри
Те са изключително ценни при ученето на език, защото практическият език се усвоява чрез упражнения. В този смисъл ролевите игри позволяват на обучаващите се да използват знанията си по по-креативен начин.
3. Открийте интересна тема
Избирайки тема за дискусия може да стимулира дебата в класната стая. Трябва да внимавате обаче с това дали някоя тема не е прекалено парлива и някои от участниците да се засегнат, както и за използваните материали.
4. Задавайте им въпроси за тях самите
Хората обичат да говорят за себе си. В езиков курс по бизнес английски например това е добър повод всеки да разкаже за работата си. Преподавателят може да се разходи из стаята и да попита всеки каква е ролята му и какви са отговорностите му в професионално отношение.
5. Окуражавайте ги да задават въпроси
Нека самите обучаващи се задават въпроси по различни теми. Ще ги ангажирате, ако се обърнете персонално към някой от групата. Попитайте ги дали конкретна форма на глагола е вярна. По всякакъв начин се стремете да внушавате на учениците си, че задаването на въпроси ще подобри уменията им по езика.
6. Преподаване на произношение
Обърнете внимание на произношението. Стремете се да накарате обучаващите се да произнасят думите максимално близо до правилното произношение, но и имайте предвид, че са носители на езици с различна фонетика и артикулация на звуковете от езика, който учат.
7. Дебати
Организирането на дебат е добър начин да накарате учениците си да говорят малко повече. Окуражавайте ги да използват новопридобитите им умения по креативен начин.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия
Преди време бях един объркан … дизайнер, който беше наясно с алгоритми, формули и програми, но съвсем объркан по отношение на английската граматика. Предпочитах да правя реклами за ултра претенциозни клиенти, отколкото да спрягам PPTense. За разкош бях инспирирана или направо казано притисната от настоящите си американски шефове, да изуча езика до прилично ниво. След обстойно до педантичност обследване на дистанционните оферти и на база на фактори като цена, време, начин, преподавател, контрол ..., избрах INTENZIVNO. Днес, благодарение на г-жа Снежана Цонкова мога да общувам с взискателните ми шефове доста свободно. Благодаря г-жо Цонкова и INTENZIVNO.com!

- Илина Станимирова, София
Съвместната ни работа с екипа на intenzivno.com започна през 2010 г. С тяхно съдействие организирахме обучение по бизнес английски език на мениджъри и ключови специалисти в компанията. Преподавателите са специалисти с висока квалификация и професионален опит, което осигурява постигане на поставените цели и очакваните резултати от обучението. Участниците оценяват обучението като ефективно и отчитат напредък и по-голяма увереност в уменията си да комуникират и да използват езика. Освен обучението по английски език, със съдействието на intenzivno.com организирахме и курсове по немски, френски и италиански език за административни служители на компанията. Препоръчваме intenzivno.com като надежден партньор, работещ качествено и отговорно и затова смятаме да продължим партньорството си с тях.

- “Идеал Стандарт – Видима” АД, Севлиево

Всички мнения