За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

07.11.2014

Fat chance vs slim chance

Първата мисъл на всеки, който има базови познания по английски език би била, че това са изрази антоними, тъй като “fat” означава „дебел“ , а “slim” тънък. Всъщност това са абсолютно тъждествени идиоми, които означават „никакъв“ шанс.
Въпреки това двете фрази съществуват, а това означава, че все пак известен нюанс в значението си. Фразата “fat chance”изключва всякаква възможност нещо да се случи, докато при “slim chance” предполага лъч надежда, нищожна вероятност за осъществяване.
Коя от двете версии на идиома ще употребите зависи от мирогледа и настройката Ви към нещата. Ако сте по-скоро песимистично настроени, Вие сте от т.нар. “fat chance people” и по-скоро бихте казали: “Why are you spending your money the odds are against you?” („Защо си харчиш парите шансовете са срещу теб?“) Ако за Вас чашата е по-скоро наполовина пълна – тогава сте “slim chance people” и ще кажете: “Someone always wins, why not me?” („Някой винаги печели, защо да не съм аз?“)
Нашият съвет е да сте оптимистично настроени, защото това е начин да предизвикате да Ви се случат хубави неща, колкото и невероятно да изглежда към конкретния момент.
 

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Настоящата препоръка се дава на Intenzivno.com в уверение на това, че в качеството си на портал, предлагащ дистанционно чуждоезиково обучение, изпълни коректно поетите ангажименти за обучение на служителите на Търговско представителство LG Electronics Magyar Kft. В рамките на проведеното обучение от страна на обучаващите бяха използвани модерни интерактивни техники за представяне на материала, специфично ноу-хау за проверка на знанията и контрол на самоподготовката, както и инструменти на световно ниво за подготовка на курсистите за изпити за сертифициране по европейската езикова рамка. По време на проведените обучения, от страна на служителите бяха натрупани допълнителни знания и опит, които се отразиха веднага на бързината и качеството на комукация, както и на увереността на служителите в техните възможности. В допълнение сме изключително удовлетворени от подхода към нашата компания, постоянната обратна връзка с цел поддържане знанията на служителите, както и многото предложения за подобрение на бизнес комуникацията с нашите чуждоезични партньори и колеги. Изцяло препоръчваме програмите на Intenzivno.com като считаме, че те са много подходящи за ритъма на работа на съвременните фирми и предлагат гъвкавост, която не прекъсва изпълнението на ежедневните задачи.

- LG Electronics, София
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански
Сайта Интензивно.ком, е сайт даващ знания от най-прецизните и добри преподаватели. Влизайки в сайта аз лично, бях заинтересован като всяко младо момче жадуващо и копнеещо да разбера какво представлява сайта. Аз лично си направих регистрация и се абонирах за безплатния седем дневен пробен период по Английски език. Когато влязох в сайта бях посрещнат от един жизнерадостен човек и преподавател който ми даде информацията от която имах нужда. От този ден в който посетих сайта и до днес уча с интензивно точка ком. В нашия град трудно се намират преподаватели с подходящата квалификация. През първите един-два часа се чувствах странно във виртуалната класна стая, но след това вече не виждам никаква разлика с обикновената класна стая. Препоръчвам обучението на моите връстници и приятели: не се колебайте а започнете своето обучение с Intenzivno.com !!! Поздрави: Красимир Йорданов

- Красимир Йорданов, гр. Димово

Всички мнения