За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.03.2015

10 любопитни факта за японския език

  Глаголите нямат спрежение.
2.      Съществителните имена нямат род.
3.      Липсва категорията определителен член.
4.      Категориите единствено и множествено число почти не се използват.
5.      В японския език има 5 гласни и 11 съгласни, които се комбинират в 48 звука.
6.      Редът на думите в изречението е произволен с изключение на основния глагол, който се поставя задължително накрая на изречението.
7.      Японския език е смятан за най-трудния за писане език в света, защото в него има 3 начина на писане – няколко стотин китайски йероглифа, наречени Канджи и две сричкови азбуки Хирагана и Катакана. Канджи се използва за писане на думи, Хирагана - за окончания на глаголите и за причастия след съществителните имена, като показват падежа на съществителното, а с помощта на Катакана  се изписват чуждиците и имената.
8.      Повечето от думите имат два начина за произнасяне – китайски и японски, като всеки от тях звучи по абсолютно различен начин. Ето защо ученето на японски е като ученето на речниковото богатство на два езика наведнъж.
9.      Има няколко нива на изразяване на учтивост чрез езика, ако не ги усвоите никога яма да надскочите нивото на „невъзпитания чужденец“.
10.   Съществуват осем Канджи, които се пишат различно, но се четат по един и същ начин – „шин“ . Значението на всеки знак обаче е абсолютно несвързано с останалите – господ, напредвам, вярвам, нов, истина, разтеглям, сърце и родител.
 
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Благодарение на Мерием усъвършенствах знанията си по турски език. Тя е един невероятен преподавател. С много разбиране и търпение, поднасяйки граматическия материал по най - достъпния начин ми помогна да допълня пропуските в знанията си. Много съм доволна и искам да изкажа своята благодарност към Вас и целия екип на Интензивно за човешкото отношение и разбиране. Имах невероятния късмет да бъда обучавана от професионалисти и да стана част, ако мога така да се изразя, от семейството на Интензивно. БЛАГОДАРЯ, че Ви има.

- Ваня Найденова, София
Предложеното обучение е добре организирано и представено по достъпен начин. Преподавателката Светла Ненова е много добър професионалист. Възможността за достъп и след завършване на курса за преглед на пропуснати уроци, е още един плюс. Мисля, че това е една допълнителна много добра алтернатива за обучаваните. Благодаря, че сте съумяли да изградите тази стройна система и да я развивате и усъвършенствате във времето. Горещо ви препоръчвам на бъдещи и колебаещи се желаещи да изучават чужд език. Бъдещи потребители на предлаганите услуги, опитайте и се убедете сами в ефективността и миговете на приятни емоции и няма да съжалявате за предизвикателството да учите чужд език с Intenzivno.com. Благодаря ви за предоставената възможност за обучение на по-широк кръг от хора и за качественото преподаване. Пожелавам ви много творческо вдъхновение, бъдещи успешни проекти и професионално удовлетворение.

- Елена Стоянова, Севлиево
Здравейте, казвам се Бисерка Здравкова и завърших ниво А1 на италиански език в intenzivno.com. Избрах он - лайн вариант на обучение, защото често пътувам. По този начин където и да съм, мога да проведа часа си. Освен това, часовете се записват и ако се наложи да отсъствам, мога да прослушам записа в удобно време. Много съм доволна от начина на преподаване и вниманието, което се обръща на всеки курсист. Преподавателката Елвира Трикова е отличен професионалист, обяснява всичко подробно и отговаря на всички наши въпроси свързани с материала. За мен е важно и това, че всички 100 часа са със преподавател. Обучението в този вариант е лесно, удобно и приятно. Радвам се, че избрах intenzivno.com и продължавам с ниво А2. На всеки, който иска да научи език препоръчвам intenzivno.com, Опитайте, ще ви хареса!

- Бисерка Здравкова, Монтана

Всички мнения