За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.03.2015

10 любопитни факта за японския език

  Глаголите нямат спрежение.
2.      Съществителните имена нямат род.
3.      Липсва категорията определителен член.
4.      Категориите единствено и множествено число почти не се използват.
5.      В японския език има 5 гласни и 11 съгласни, които се комбинират в 48 звука.
6.      Редът на думите в изречението е произволен с изключение на основния глагол, който се поставя задължително накрая на изречението.
7.      Японския език е смятан за най-трудния за писане език в света, защото в него има 3 начина на писане – няколко стотин китайски йероглифа, наречени Канджи и две сричкови азбуки Хирагана и Катакана. Канджи се използва за писане на думи, Хирагана - за окончания на глаголите и за причастия след съществителните имена, като показват падежа на съществителното, а с помощта на Катакана  се изписват чуждиците и имената.
8.      Повечето от думите имат два начина за произнасяне – китайски и японски, като всеки от тях звучи по абсолютно различен начин. Ето защо ученето на японски е като ученето на речниковото богатство на два езика наведнъж.
9.      Има няколко нива на изразяване на учтивост чрез езика, ако не ги усвоите никога яма да надскочите нивото на „невъзпитания чужденец“.
10.   Съществуват осем Канджи, които се пишат различно, но се четат по един и същ начин – „шин“ . Значението на всеки знак обаче е абсолютно несвързано с останалите – господ, напредвам, вярвам, нов, истина, разтеглям, сърце и родител.
 
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Добре дошъл при нас,
ако се запишеш в този клас!
Времето лети, не се двоуми
за уроци по немски се запиши.
В удобна и приятна обстановка,
с преподавател във виртуална стая
със старание от твоя страна
                                  ще отвориш всяка врата.

- Иван Иванов, Германия
Здравейте ! Исках да подобря английският си и потърсих начин за това в интернет. Естествено,че резултати бяха много! Едни предлагаха онлайн тестове, други проверка на нивото, но ... в един от сайтовете освен, че имаше проверка и тестове, имаше и 7 дневен тестов период на онлайн обучение! Това беше Intenzivno.com! Направих си регистрация, същият ден имаше урок, чаках с нетърпение и любопитство какво точно е това онлайн обучение. Останах приятно изненадана и очарована от метода им на преподаване, от професионализма и приятелското отношение! Записах се естествено и не съжалявам! Обучението е достъпно и приятно, в удобно за мен време-с една дума ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСЕКИ! Попаднах в "класа" на Рая Очипалска - невероятен професионалист, със страхотен подход (все пак сме на различна възраст) и готино чувство за хумор:). Благодаря Ви Intenzivno.com! Благодаря и на Анелия Атанасова, всеки знае колко е важно първото впечатление. С г-жа Атанасова премина 7 дневният ми тестов период, след тези 7 дни бях сигурна, че открих своя метод да подобря английският си! You are the BEST!

- Радка Кайрякова, Крумовград
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян

Всички мнения