За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

17.06.2015

Начинаещите е логично да правят много грешки

 Някак си логично звучи, че когато започваш нещо ново неминуемо допускаш доста грешки преди да се научиш да го правиш добре. В тази връзка съществува и изразът „уча се от грешките си“. Когато става дума за учене на чужди езици, всъщност не трябва да прилагаме фразата буквално, защото ще се получи тъкмо обратния ефект. Много често, учейки нов език се срещаме с „нелогични“ правила, изключения, лексика, които не могат да се обяснят – те просто трябва да се запомнят и прилагат. Ето защо дори и като начинаещи можете да сте безгрешни. Необходимо е само да знаете това, което изговаряте. С други думи, да говорите само онова, в което сте сигурни. Ако следвате добри примери и избягвате несигурни фрази, на практика няма да правите грешки.
Какво трябва да направите
- прекарайте повече време, за да четете или слушате реч на носители на езика
- търсете източници, за да проверите дума или израз преди да го напишете или кажете
- избягвайте да произнасяте нещо, в което не сте сигурни, защото рискувате да научите нещо погрешно
- обръщайте внимание на неща като последователност на думите, определителен/ неопределителен член, предлози, времена и т.н. Сравнете изреченията на чуждия език и на вашия и забележете разликите между тях.
Ако сте внимателни и постоянни, може да учите с минимален брой грешки и постепенно да увеличавате броя на фразите, в които сте абсолютно уверени. Ще стигнете до момента, в който можете да изразявате всичко, което пожелаете.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански
Здравейте, казвам се Валентина. Преди година и половина имах възможността да замина в чужбина със семейството си. Не говорих немски език и това за мен беше голям проблем. Ровейки хаотично в интернет попаднах на Intenzivno.com и предоставяха възможност за безплатен тестов урок. Завърших вече две нива и смятам да продължа, защото получавам точно това, което очаквам и това което ми е нужно за усвояването на езика. Искам да благодаря на екипа на Интензивно и на госпожа Квинот, за търпението, за отзивчивостта и приятелското отношение към всеки един курсист. БЛАГОДАРЯ!

- Валентина Сотирова, Германия
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел

Всички мнения