За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

20.02.2015

Най-древните писмени образци

Учените смятат, че способността да се говори е резултат от промени в размера на 
ларинкса, които са настъпили в развитието на човека от Хомо еректус до Хомо сапиенс 
(около 45 000 години пр. Хр.) Най-старите писмени образци са намерени върху 
фрагменти от глинени съдове, принадлежащи на култура, наречена Яншао. Те са 
намерени близо до град Сиан, провинция Шънси, Китай. Тези древни идеограми са 
били използвани за обозначаване на номера 5, 7 и 8 и са датирани от  4 - 5-то 
хилядолетие пр. Хр. Най-древните пиктограми са изрисувани върху  глинени таблички 
от Нищура  в южната част на Ирак. Те са открити при разкопките на един от най-
древните културни пластове. През 1979г. е обявена тяхната приблизителна възраст - 
3400 години преди новата ера.  В Иран са намерени цифрови таблици, които датират от 
средата на IX в. пр. Хр. През 70-те години близо до град Нюкасъл на Тайн са намерени 
римски дървени табелки, които са най-старите писмени образци в Обединеното 
кралство. Тези табелки съдържат писма и мисли на римския поет Вергилий и се отнасят 
към 100 от новата ера.
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Аз избрах Intenzivno.com тъй като предлагат в удобно за мен време уроци и начина на провеждане на часовете е изклиючително инновативен и интересен. Тъй като работата ми изисква много пътуване, сайта ми дава възможност да уча език от всяко място с достъп до интернет: така спестявам много време и усилия. Преподавателката по немски - Светла Ненова има изключително професионален и ефективен метод на обучение. Препоръчвам сайта за всеки който би желал да учи език по интерактивен и различен начин.Пожелавам на целия екип много успехи.

- Силвия Димитрова, гр. Вроцлав - Полша
Преди време записах онлайн курс по немски език в Интензивно.ком, останах изключително доволна и реших да продължа със следващото ниво. Съвсем скоро с огромно желание завърших и ниво А2 с учител г-жа Милева. Тя е човек, който има изключителните качества на учител по призвание, отдадена е на работата си. Дори и само за няколко месеца съвместна работа, сега говоря немски много по-добре. Това обучение в Интензивно.ком отвори възможности и врати пред мен, важни за бъдещето ми. Г-жа Соня Милева е един отличен професионалист, владеещ езика и разбиращ от работата си до съвършенство. Тя е много лъчезарна и позитивна, има подход към учениците и знае как да направи часа интересен. Учеше ни да говорим на немски, но и да слушаме, учеше ни на граматика, но ни оставяше и сами да стигнем до много правила. Винаги ще бъда благодарна за всичко на което ме е научила! Благодарение на двата курса нивото ми на общуване на немски е много по-високо. Благодаря ви!

- Катя Христова, Швейцария
Дълго време опитвах да се справя с английския език като използвах различни методи. Към Intenzivno.com бях насочена по препоръка на мои близки и не сбърках. Доволна съм и мога да кажа, че сега се чувствам много по-уверена. Благодаря на Деси Баръмова, нашата учителка, за проявената грижа и търпение. Почти приключвам ниво А1 и веднага продължавам А2. Искам да изкажа голямата си Благодарност на екипа, че се съобразиха с нашите желания за графика на групата. Мога спокойно да препоръчам този сайт и метод на обучение. Желая на всички още по-големи творчески успехи!

- Таня Василева, Сандански

Всички мнения