За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

07.10.2016

Много родители влязоха във виртуалната зала на Intenzivno.com

Уебинарът на тема Как да помогнем на децата си да учат чужд език без ние да го владеемпривлече вниманието на много родители и те „напълниха“ виртуалната зала на платформата за онлайн обучение Intenzivno.com. Лектор на уебинара беше Анелия Атанасова, която има 25-годишен опит като учител, методик и консултант в сферата на чуждоезиковото и онлайн обучение.

Вижте видеото от уебинара ТУК

 Анелия Атанасова обърна внимание на предварителната подготовка на децата и мотивацията като важен фактор за ефективното учене на език, а родителите взеха активно участие в зададените им въпроси по темата.

Бяха развенчани митове за ученето на чужди езици, като твърдението, че езикът е труден и респективно ученето му не ни се отдава, че е „трагедия“, ако сменим учителя си, че е достатъчно да учим в час и самоподготвка не е нужна.

Анелия Атанасова говори за някои важни принципи, които родителите трябва да следят, децата им да прилагат, а именно: да имитират изучавания език, по отношение на произношението; да имат самочувствието, че вледят езика от първия урок; да се научат да ценят чуждия език, чрез употребата му – четене на книги, гледане на филми и др.

Беше разгледана и фигурата на съвременния учител. Той трябва да отговаря на нови, по-високи изисквания, да се самообучава и развива непрекъснато, да изисква от себе си и от учениците си, но като най-значима в процеса на учене на език бе изтъкната ролята му на вдъхновител и модел за подражание.

В края на уебинара присъстващите се възползваха от възможността да задават своите въпроси към лектора. Всички изразиха удовлетвореност от получената информация, а предимството на технологиите в конкретния случай им предоставя удобството да си я припомнят при желание, защото записът на сесията се пази в техните профили в Intenzivno.com. Могат да прегледат видеото от уебинара и онези, които заявиха желание за участие в него и имат регистрация в нашия сайт, но не успяха да се включат.

Intenzivno.com благодари на всички, които отделиха от времето си и станаха част от „Как да помогнем на децата си да учат чужд език без ние да го владеем“. Екипът на платформата за онлайн обучение и Анелия Атанасова, лекторът на събитието от 6 октомври, обещават, че това не е последната среща със заинтересованите да разширят познанията си по теми свързани с езиковото обучение. Предложенията за следващ уебинар могат да дойдат и от Вас, приятели. Затова, ако имате идея или въпрос в областта на изучаването на чужди езици, по който искате експертно мнение, не се колебайте да ни пишете.

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Искам да благодаря на целия екип на интензивно и най-вече на Lehrerin Eкатерина Kвинот . За мен тя е един невероятен преподавател разбиращ от дидактика. Немския език е труден, а немската граматика изисква много обяснения които тя ни даваше. Кристално ни изясняваше употребата на падежите, кое е пряко и непряко допълнение и още много други неща преди да можем да кажем и едно просто изречение. Винаги проявяваше невероятно внимание и отделяше необходимото за всеки от нас време. Перфектна методика....давам висока оценка за начина по който провежда часовете си. С положителното си отношение стимулира желанието за изучаване на езика. Отново бих избрала Интензивно.ком.

- Катя Христова, Швейцария
Изключителни благодарности на екипа на Intenzivno.com и на Johnnie Walker Bulgaria за невероятната игра с наистина хубави, стойностни и нестандартни подаръци, които ще са в полза за цял живот! Много се радвам, че спечелих Индивидуален курс по избран от мен език! Intenzivno.com е една страхотна платформа за обучение с много предимства. Много сериозни и организирани професионалисти, събрани в този невероятен екип! Аз завърших успешно курс по Италиански език А1 с преподавател Владислава Петрова. Тя е един страхотен преподавател, много внимателна и търпелива, изключително организирана и сериозна. Много се радвам, че именно тя ми даде основата за изучаване на Италиански език и с удоволствие ще продължа обучението си при нея. Горещо препоръчвам на всички да използват иновативния начин на Intenzivno.com, защото владеенето на един език е едно богатство! Едно огромно БЛАГОДАРЯ и не забравяйте : "Keep Walking!"!!!

- Мариела Бобокова, София
Благодарение на Мерием усъвършенствах знанията си по турски език. Тя е един невероятен преподавател. С много разбиране и търпение, поднасяйки граматическия материал по най - достъпния начин ми помогна да допълня пропуските в знанията си. Много съм доволна и искам да изкажа своята благодарност към Вас и целия екип на Интензивно за човешкото отношение и разбиране. Имах невероятния късмет да бъда обучавана от професионалисти и да стана част, ако мога така да се изразя, от семейството на Интензивно. БЛАГОДАРЯ, че Ви има.

- Ваня Найденова, София

Всички мнения