За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

19.04.2014

Интересни традиции по света свързани с Великден

1. В Полша на Велики четвъртък се прави т.нар. Śmigus-Dyngus или мокър понеделник. Хората се поливат с вода за здраве. Водата символизира пречистването и прераждането, което носи и настъпващата пролет.
2. Франция е родината на наистина ГОЛЯМА великденска традиция. Става дума за приготвянето и изяждането на гигантски омлет.
3. Великденски парад на шапките може да бъде видян в Австралия, Великобритания и САЩ.
4. Ако по Великден се намирате в Швеция ще станете свидетел на един любопитен обичай – нещо като малък Хелуин. На Велики четвъртък децата се обличат като вещици и обикалят квартала, търсейки почерпка.
5. В Бермуда празнуват Великден с пускане на хвърчила на Велики петък. Обичаят пресъздава влизането на Христос в рая. 
6. Шотландия е страната, в която се провежда много забавно състезание по това време на годината. Участниците в него търкалят по склон ярко оцветени и твърдо сварени яйца, като победителят е този, чието яйце стигне най-далеч здраво.
7. „Великденско престъпление“ се нарича традицията в Норвегия по великденските празници да се гледат криминални филми и предавания или да се четат криминални книги.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел
Здравейте, казвам се Валентина. Преди година и половина имах възможността да замина в чужбина със семейството си. Не говорих немски език и това за мен беше голям проблем. Ровейки хаотично в интернет попаднах на Intenzivno.com и предоставяха възможност за безплатен тестов урок. Завърших вече две нива и смятам да продължа, защото получавам точно това, което очаквам и това което ми е нужно за усвояването на езика. Искам да благодаря на екипа на Интензивно и на госпожа Квинот, за търпението, за отзивчивостта и приятелското отношение към всеки един курсист. БЛАГОДАРЯ!

- Валентина Сотирова, Германия
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян

Всички мнения