За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

28.03.2017

Защо е толкова важно да се упражняваме, а не само да трупаме пасивни знания

Новото време все повече развива мита за напредък без упражнения. Всеки очаква да получи някакво знание и това да му е достатъчно, за да е успешен. Грешката се допуска в най-различни сфери – учене на чужд език, училище, спорт, стартиране на бизнес, а дори и в родителството. Ако някой си купи самоучител по чужд език и го прочете целия, това ще му даде определени знания за езика, но това не означава, че той може да борави с този език. За да говори на този език, той трябва да се упражнява. Знанията не са излишни, но трябва да се превърнат в умения, а това става само с практика.

Пасивното учене създава знания. Активната практика създава умения.

Джеймс Клиър, писател и учен, който изследва поведението на хората, пише, че няма нищо лошо в трупането на знания, но това са пасивни знания, за да успее един човек и за да са му полезни всички тези знания, той трябва да ги упражнява. „Ние всички имаме цели, които искаме да постигнем в живота си“, пише Джеймс Клиър в сайта Entrepreneur. Тези цели могат да включват изучаването на нов език, да се храним по-здравословно, да намалим теглото си, да станем по-добри родители, да спестяваме повече пари. Обикновено си мислим, че има нещо като пропаст между сегашното състояние и бъдещото – т.е. целта, която искаме да достигнем. Казваме си, че са ни нужни знания, за да се придвижим от точка А до точка Б – заветната цел. Ето затова купуваме книги и се записваме на курсове – как да започнем бизнес, как да отслабнем бързо, как да научим език за 3 месеца. Вярваме, че за да имаме резултати, си ни необходими нови знания. „Това, което осъзнах“, пише Джеймс Клиър, „че новите знания не е задължително да доведат до нови резултати. Ако само се целим в нови знания, това не е проблем. Но ако се целим в напредък – тук може да възникне сериозен проблем. Научаването на нови знания може да е просто губене на време, ако целта ни е постигане на напредък и достигане до поставената цел.“

Всичко се свежда до разликата между ученето и практикуването. Правете разлика между учене и практикуване!

Томас Щернер в книгата си „The Practicing Mind“ обяснява каква е разликата между ученето и практикуването. „Когато се практикува нещо, ние сме включени в преднамереното повторение на процеса с намерение за постигане на определена цел. Думите „преднамерено“ и „намерение“ са ключови, защото те определят разликата между активно практикуване на нещо и пасивно научаване.“ Научаването на нещо ново и практикуването на нещо ново може да изглеждат много подобни, но тези два метода могат да дадат коренно различни резултати. Ето един пример колко са различни тези два метода – научаване на нещо ново и практикуването на нещо ново. Да кажем, че целта ви е да напишете книга. Можете да говорите с най-продавания автор за писането, но единственият начин да станете по-добър писател е да пишете често.

Източник: Danybon.com

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте ! Исках да подобря английският си и потърсих начин за това в интернет. Естествено,че резултати бяха много! Едни предлагаха онлайн тестове, други проверка на нивото, но ... в един от сайтовете освен, че имаше проверка и тестове, имаше и 7 дневен тестов период на онлайн обучение! Това беше Intenzivno.com! Направих си регистрация, същият ден имаше урок, чаках с нетърпение и любопитство какво точно е това онлайн обучение. Останах приятно изненадана и очарована от метода им на преподаване, от професионализма и приятелското отношение! Записах се естествено и не съжалявам! Обучението е достъпно и приятно, в удобно за мен време-с една дума ПРЕПОРЪЧВАМ ГО НА ВСЕКИ! Попаднах в "класа" на Рая Очипалска - невероятен професионалист, със страхотен подход (все пак сме на различна възраст) и готино чувство за хумор:). Благодаря Ви Intenzivno.com! Благодаря и на Анелия Атанасова, всеки знае колко е важно първото впечатление. С г-жа Атанасова премина 7 дневният ми тестов период, след тези 7 дни бях сигурна, че открих своя метод да подобря английският си! You are the BEST!

- Радка Кайрякова, Крумовград
Съвместната ни работа с екипа на intenzivno.com започна през 2010 г. С тяхно съдействие организирахме обучение по бизнес английски език на мениджъри и ключови специалисти в компанията. Преподавателите са специалисти с висока квалификация и професионален опит, което осигурява постигане на поставените цели и очакваните резултати от обучението. Участниците оценяват обучението като ефективно и отчитат напредък и по-голяма увереност в уменията си да комуникират и да използват езика. Освен обучението по английски език, със съдействието на intenzivno.com организирахме и курсове по немски, френски и италиански език за административни служители на компанията. Препоръчваме intenzivno.com като надежден партньор, работещ качествено и отговорно и затова смятаме да продължим партньорството си с тях.

- “Идеал Стандарт – Видима” АД, Севлиево
Ние сме семейство Василеви. Искрено и лично споделяме нашите чудесни впечатления от Intenzivno.com. Изучаването на чужд език е свързано с желание, възможност и време. Ние сме доста ангажирани хора в професионално отношение, а за "свободно време" просто не остава време. Сърфирайки през необятното пространство на интернет напълно случайно попаднахме на този прекрасен сайт за изучаване на чужди езици. Спокойно можем да кажем, че се почувствахме спасени. Още с първите стъпки разбрахме силата и възможността, която Intenzivno.com ни предлага да продължим напред към разширяването и намирането на нови знания. Часовете ни по английски език протичат приятно и забавно, обяснява се много добре и разбрано, като се обръща внимание на всеки един от нас. Голямото предимство е, че часовете се провеждат в удобно за нас време и естествено - място. Благодарим на екипа на Intenzivno.com за предоставената ни възможност да осъществим една своя мечта. Специално искаме да благодарим на Рени Георгиева за нейното невероятно търпение и изключително отношение към нас, за предоставените допълнителни материали и нестандартен подход в обучението. Ние вече сме тук и всеки от Вас, който е жаден за знания да заповяда в нашия оазис Intenzivno.com.

- Мариана и Георги Василеви, Раднево

Всички мнения