За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

28.03.2017

Защо е толкова важно да се упражняваме, а не само да трупаме пасивни знания

Новото време все повече развива мита за напредък без упражнения. Всеки очаква да получи някакво знание и това да му е достатъчно, за да е успешен. Грешката се допуска в най-различни сфери – учене на чужд език, училище, спорт, стартиране на бизнес, а дори и в родителството. Ако някой си купи самоучител по чужд език и го прочете целия, това ще му даде определени знания за езика, но това не означава, че той може да борави с този език. За да говори на този език, той трябва да се упражнява. Знанията не са излишни, но трябва да се превърнат в умения, а това става само с практика.

Пасивното учене създава знания. Активната практика създава умения.

Джеймс Клиър, писател и учен, който изследва поведението на хората, пише, че няма нищо лошо в трупането на знания, но това са пасивни знания, за да успее един човек и за да са му полезни всички тези знания, той трябва да ги упражнява. „Ние всички имаме цели, които искаме да постигнем в живота си“, пише Джеймс Клиър в сайта Entrepreneur. Тези цели могат да включват изучаването на нов език, да се храним по-здравословно, да намалим теглото си, да станем по-добри родители, да спестяваме повече пари. Обикновено си мислим, че има нещо като пропаст между сегашното състояние и бъдещото – т.е. целта, която искаме да достигнем. Казваме си, че са ни нужни знания, за да се придвижим от точка А до точка Б – заветната цел. Ето затова купуваме книги и се записваме на курсове – как да започнем бизнес, как да отслабнем бързо, как да научим език за 3 месеца. Вярваме, че за да имаме резултати, си ни необходими нови знания. „Това, което осъзнах“, пише Джеймс Клиър, „че новите знания не е задължително да доведат до нови резултати. Ако само се целим в нови знания, това не е проблем. Но ако се целим в напредък – тук може да възникне сериозен проблем. Научаването на нови знания може да е просто губене на време, ако целта ни е постигане на напредък и достигане до поставената цел.“

Всичко се свежда до разликата между ученето и практикуването. Правете разлика между учене и практикуване!

Томас Щернер в книгата си „The Practicing Mind“ обяснява каква е разликата между ученето и практикуването. „Когато се практикува нещо, ние сме включени в преднамереното повторение на процеса с намерение за постигане на определена цел. Думите „преднамерено“ и „намерение“ са ключови, защото те определят разликата между активно практикуване на нещо и пасивно научаване.“ Научаването на нещо ново и практикуването на нещо ново може да изглеждат много подобни, но тези два метода могат да дадат коренно различни резултати. Ето един пример колко са различни тези два метода – научаване на нещо ново и практикуването на нещо ново. Да кажем, че целта ви е да напишете книга. Можете да говорите с най-продавания автор за писането, но единственият начин да станете по-добър писател е да пишете често.

Източник: Danybon.com

 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте! Изключително съм доволна от обучението в Intenzivno.com! Аз съм от малък град и нямах възможност да посещавам уроци по английски език, затова реших да се обучавам онлайн. В началото бях доста скептично настроена относно този метод на учене и не знаех колко ще е ефикасен, но още след първия урок разбрах, че, може би, това е най-добрият начин в днешно време, защото се спестяват много средства и време, които са необходими на всички! Уроците са напълно реални в удобно време, което Вие може да определите и с предимството да учите в уюта на дома или офиса! Учителите в Intenzivno.com са професионалисти на високо ниво, изключително мили, обясняват всичко подробно, което е много важно за изучаването на нов език. Специални благодарности на учителката ни Деси Баръмова за търпението и разбирането, което прояви към нас. Вече приключихме ниво А1 и скоро започваме следващото, отново и благодарение на нея! Благодарности и на целия екип на сайта за прецизността и точността към клиентите. Продължавайте все така, желая Ви много успехи,а на тези от Вас, които все още имат някакви колебания и притеснения, ще кажа да продължат смело напред и да се запишат. Със сигурност ще останат доволни!!!

- Кремена Димитрова, Тутракан
Искам да поздравя Интензивно за прекрасната платформа и професиналното обучение, което предлагат. В работата постоянно ми се налага да ползвам английски език, за съжаление нямах възможност да посещавам курсове, тъй като ангажиментите ми са с плаващо време. Бях в безизходица, докато не открих Интензивно! Курсовете се провеждат в удобно за мен време, има възможности както за индивидуални, така и за групови уроци, освен това с онлайн обучението пестя време. Очарован съм от преподавателите, напредвам бързо и със сигурност ще продължа курсовете, защото ефектът е очевиден. Сърдечни благодарности на екипа на Интензивно и специално на Рая Очипалска за професионалното отношение към работата и грижата към мене! :-)

- Красимир Димитров, София
Изключително доволна съм от изминалия курс. Имайки предвид, че никога преди това не съм учила немски, смятам че доста добре се запознах с основата. Преподавателката е невероятна. Не мога да изкажа с думи колко съм доволна от г-жа Соня Милева. По възможност не бих я заменила в никакъв случай в следващите нива. Тя е изключителен професионалист, невероятен педагог, изискваща, обясняваща, работеща с основната цел не просто да предаде материала, а да бъде разбран и усвоен от нас. Едно голямо благодаря от мен за г-жа Милева и за целия екип на Intenzivno.com. Честно казано, първоначално подходих с голям скептицизъм към такъв вид обучение, но тъй като нямах друг избор (имам бебе вкъщи), това беше единствения начин да наглеждам детето си и да уча. Много приятно съм изненадана от целия ви професионализъм, всеотдайност и хъс. Продължавайте в същия дух и се надявам скоро да сме заедно във второ ниво.

- Яна Янева, Перник

Всички мнения