За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

18.08.2015

Защо детските книжки са перфектни за начинаещи

Много често в желанието си да напреднат бързо учещите чужд език се „хвърлят“ да четат популярни книги и статии от вестници, казано накратко с текстове, които не са за тяхното ниво. Това може да е резултат от тяхното самочувствие след упорито учене на фразеологични изрази, глаголи, предлози, местоимения и т.н., и т.н. За съжаление обикновено резултатът от такъв подход е раздразнение от неразбирането на текста и непрекъснатото ровене в речника и съвсем естествено желанието ви да четете ще се изпари. Много по-мъдро би било постепенно да увеличавате трудността на Вашето четиво, като използвате материали, които са малко над нивото Ви.
Именно по тази причина детските книжки са много добро начало. Може би те не са това, което сте свикнали да четете обикновено, но книгите предназначени за деца имат редица предимства. А именно:
1. ТЕ СА ЛЕСНИ – Детските книги са написани за една особена група читатели – тези, които току що са започнали да учат език. Разпознавате ли себе си като принадлежащи към тази категория? В тези книги се използва лесен речник и език, като цяло, за да не натоварва прекалено несвикналите да четат читатели.
2. НАПИСАНИ СА ЗА НОСИТЕЛИ НА ЕЗИКА - Това са книгите, с които децата, носители на езика растат и научават първите си думи. Ако са полезни на тях, защо да не са на Вас?
3. НАПИСАНИ СА ЗА ДА СЕ ЧЕТАТ НА ГЛАС – Книжките за най-малките са написани, за да се четат на глас от техните родители. Може да се възползвате от това и да ги четете на глас на себе си. По този начин съчетавате работата върху умението си да четете с упражняване на произношението си.
4. ЧЕСТО ТАКИВА КНИГИ ПОВТАРЯТ ЕДНА И СЪЩА ИНФОРМАЦИЯ – Детските книжки често повтарят едно и също изречение отново и отново. Това е добра новина за начинаещи, защото така ще повтаряте отново и отново същите думи и граматически структури отново и отново, както бихте направили, ако учите думи наизуст.
 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, казвам се Петя Гавраилова. От много време се опитвах да науча английски език. Ходила съм на различни курсове и при много преподаватели, но резултата не беше добър. Часовете минаваха като говорехме основно на български и попълвахме думи. След като намерих онлайн обучението в Intenzivno.com нещата за мен се промениха. Преподавателите са стриктни, отговорни, коректни и уроците се водят изцяло на чуждия език, като всичко се обяснява подробно с много примери и упражнения. Предоставят се добри учебни материали и постоянно има онлайн връзка с преподавателя. Учебните часове са в удобно за мене време и мога да провеждам урока дори, когато съм извън града и пътувам. Има запис на всички преподавани уроци по време на обучението и аудио текстове за прослушване, както и допълнителни упражнения качени в сайта. Благодаря на екипа на Intenzivno.com за добрия вариант на обучение и професионалните преподаватели.

- Петя Гавраилова, Габрово
Аз избрах Intenzivno.com тъй като предлагат в удобно за мен време уроци и начина на провеждане на часовете е изклиючително инновативен и интересен. Тъй като работата ми изисква много пътуване, сайта ми дава възможност да уча език от всяко място с достъп до интернет: така спестявам много време и усилия. Преподавателката по немски - Светла Ненова има изключително професионален и ефективен метод на обучение. Препоръчвам сайта за всеки който би желал да учи език по интерактивен и различен начин.Пожелавам на целия екип много успехи.

- Силвия Димитрова, гр. Вроцлав - Полша
Тъй като в нашия град почти не се провеждат курсове по немски език за възрастни, започнах да търся вариант за обучение по интернет. Онлайн курсовете в Intenzivno.com ми бяха препоръчани от моя позната, която също беше изкарала курс по начален немски език. След като прочетох подробно информацията в сайта, се абонирах за 7-дневния пробен курс. Системата на обучение ми хареса и се записах за ниво B1. Допадна ми това, че обучението се осъществяваше по класическия метод - изцяло в присъствието на преподавател и учебни помагала. Лексиката за всеки урок ни се изпращаше предварително, т.е. не се налагаше в часовете да се обясняват значенията на думите. По този начин да използваме учебните занятия за изцяло за ефективни упражнения. Съществено предимство са малките групи, което позволява да се обръща достатъчно внимание на всеки от участниците. Преподавателката ни, г-жа Квинот, непрекъснато ни насърчаваше да задаваме въпроси, своевременно проверяваше писмените ни работи. Изпращаше ни допълнителни материали, когато забележеше, че имаме пропуски от предходни нива. Удобството на онлайн обучението от домашния компютър е несравнимо с това на присъствения курс. А възможността до 3 г. след завършване на курса да се прослушват уроците, е просто безценна. Поздрави, Наталия

- Наталия Тенева, Сливен

Всички мнения