За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

18.08.2015

Защо детските книжки са перфектни за начинаещи

Много често в желанието си да напреднат бързо учещите чужд език се „хвърлят“ да четат популярни книги и статии от вестници, казано накратко с текстове, които не са за тяхното ниво. Това може да е резултат от тяхното самочувствие след упорито учене на фразеологични изрази, глаголи, предлози, местоимения и т.н., и т.н. За съжаление обикновено резултатът от такъв подход е раздразнение от неразбирането на текста и непрекъснатото ровене в речника и съвсем естествено желанието ви да четете ще се изпари. Много по-мъдро би било постепенно да увеличавате трудността на Вашето четиво, като използвате материали, които са малко над нивото Ви.
Именно по тази причина детските книжки са много добро начало. Може би те не са това, което сте свикнали да четете обикновено, но книгите предназначени за деца имат редица предимства. А именно:
1. ТЕ СА ЛЕСНИ – Детските книги са написани за една особена група читатели – тези, които току що са започнали да учат език. Разпознавате ли себе си като принадлежащи към тази категория? В тези книги се използва лесен речник и език, като цяло, за да не натоварва прекалено несвикналите да четат читатели.
2. НАПИСАНИ СА ЗА НОСИТЕЛИ НА ЕЗИКА - Това са книгите, с които децата, носители на езика растат и научават първите си думи. Ако са полезни на тях, защо да не са на Вас?
3. НАПИСАНИ СА ЗА ДА СЕ ЧЕТАТ НА ГЛАС – Книжките за най-малките са написани, за да се четат на глас от техните родители. Може да се възползвате от това и да ги четете на глас на себе си. По този начин съчетавате работата върху умението си да четете с упражняване на произношението си.
4. ЧЕСТО ТАКИВА КНИГИ ПОВТАРЯТ ЕДНА И СЪЩА ИНФОРМАЦИЯ – Детските книжки често повтарят едно и също изречение отново и отново. Това е добра новина за начинаещи, защото така ще повтаряте отново и отново същите думи и граматически структури отново и отново, както бихте направили, ако учите думи наизуст.
 

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, Kазвам се Ваня Иванова и от една година съм в Германия. Дойдох тук без да зная и азбуката дори, след много лутане и опити за изучаването на този доста труден (поне за мен) език попаднах на страницата на Интензивно. На шега се записах на пробния безплатен курс и за моя най-голяма изненада открих, че тук се отнасят много сериозно към изучаването на езика. Записах се и вече завърших А1, сега продължавам А2, защото тук намерих точно това от което се нуждае всеки един решил да изучава език!!! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към екипа на Intenzivno.com. На Нашата преподавателка Соня Милева и на нейните колежки Екатерина Квинот и Светла Ненова едно голямо БЛАГОДАРЯ за търпението и отзивчивостта, за метода им на работа със всеки един от нас във виртуалната класна стая, макар че бяхме група те отделяха необходимото време и подход за всеки от нас. С ръка на сърце казвам - взискателни, но в същото време и много мили и внимателни! Перфектна методика!!! Ако трябва с една дума да се изразя бих казала: ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ !!! Продължавайте все така !

- Ваня Иванова, Германия
Здравейте, искам да благодаря на целия екип на Intenzivno.com за професионалното обучение, което предоставяте. Бях се отчаяла, че езиците не ми се отдават и няма да успея да говоря спокойно на английски. Вие и г-жа Иванчева ми върнахте увереността, че мога да се справя и смело продължавам напред със следващо ниво. Не съм вярвала колко удобно за мен ще бъде обучението да бъде онлайн с помощта на лесната за работа платформа, защото преди да Ви срещна, не вярвах, че провеждането на онлайн обучение може да е ефективно Сърдечни благодарности за търпението, отзивчивостта и приятелското отношение. Страхотни сте, продължавайте все така.

- Веска Тодорова, София
Съвместната ни работа с екипа на intenzivno.com започна през 2010 г. С тяхно съдействие организирахме обучение по бизнес английски език на мениджъри и ключови специалисти в компанията. Преподавателите са специалисти с висока квалификация и професионален опит, което осигурява постигане на поставените цели и очакваните резултати от обучението. Участниците оценяват обучението като ефективно и отчитат напредък и по-голяма увереност в уменията си да комуникират и да използват езика. Освен обучението по английски език, със съдействието на intenzivno.com организирахме и курсове по немски, френски и италиански език за административни служители на компанията. Препоръчваме intenzivno.com като надежден партньор, работещ качествено и отговорно и затова смятаме да продължим партньорството си с тях.

- “Идеал Стандарт – Видима” АД, Севлиево

Всички мнения