За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

30.07.2015

Дузина думи, без които ще изглеждате по-интелигентни на английски език

 Следващите редове ще са полезни, както на тези от Вас, които владеят английски език на едно по-високо ниво, за да изчистите езика си от паразитните думи, които по един или друг начин стават част от активния речник дори на неносители на един език. Ще сме полезни и на начинаещите, за да избегнат евентуални грешки. Всъщност този своеобразен списък е полезен за всеки, който иска да прецизира изказа си, така че да звучи толкова интелигентен, колкото се чувства.
1. That
Тя е излишна в повечето от случаите. Опитайте да намерите изречение с "that" в някакъв документ от компютъра Ви или в интернет мрежата. Прочетете го на глас, а след това го прочетете и без "that". Ако изречението звучи добре и без "that", елиминирайте думата. Също така не използвайте "that", когато говорите за хора. "I have several friends WHO/ NOT THAT/ live in the neighborhood."
2. Went
“I went to school.” Вместо "went," използвайте drove, skated, walked, ran, flew. Направете разказа си по вълнуващ, като използвате по-описателен глагол.
3. Honestly
Хората използват думата "honestly", за да акцентират върху нещо. Проблемът е , че когато кажете на слушателя си, че нещо е, започвайки с „честно“, вие всъщност казвате, че остатъкът от думите ви не са били.
4. Absolutely
Добавянето на тази дума е излишно. Нещо е или необходимо или не, като добавите “Absolutely” не правите нещо по-необходимо.
5. Very
Правилно подбраното прилагателно не се нуждае от квалификация. "Very" обезличава изказа Ви. Например, ако искате да кажете “very happy”, заменете го с “ecstatic”; обратно - вместо “very sad”, използвайте melancholy или depressed.
6. Really
Подобно на “very” е излишно да се използва, за да подчертаете значението на прилагателно – просто подберете правилното такова.
7. Amazing
Думата означава „изумителен; който причинява голяма изненада или учудване“ /"causing great surprise or sudden wonder"/ Синоними на тази дума са: wonderful, incredible, startling, marvelous, astonishing, astounding, remarkable, miraculous, surprising, mind-blowing, and staggering.
Запомнете: Ако всичко е изумително, нищо не е.
8. Always & Never
Крайните определения поставят говорещия в неизгодна позиция да звучи като тесногръд и давате повод да бъде критикуван като некоректен в обещанията си.
9. Just
Това е дума, която се използва, за да попълва празноти в изказа си, но прави изречението да звучи неубедително. Освен ако го използвате като синоним на думите equitable, fair, even-handed или impartial, не го използвайте изобщо.
10. Maybe
Тази дума създава впечатление за неинформираност, а целта е точно обратното.
11 Stuff & things
Това са обикновени думи. Те заместват същинските думи и показват беден речник.
12. Irregardless
Ако мислите, че означава обратното на regardless, бъркате – думите са синоними. Не я използвайте и ще си спестите неудобството.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Преди време записах онлайн курс по немски език в Интензивно.ком, останах изключително доволна и реших да продължа със следващото ниво. Съвсем скоро с огромно желание завърших и ниво А2 с учител г-жа Милева. Тя е човек, който има изключителните качества на учител по призвание, отдадена е на работата си. Дори и само за няколко месеца съвместна работа, сега говоря немски много по-добре. Това обучение в Интензивно.ком отвори възможности и врати пред мен, важни за бъдещето ми. Г-жа Соня Милева е един отличен професионалист, владеещ езика и разбиращ от работата си до съвършенство. Тя е много лъчезарна и позитивна, има подход към учениците и знае как да направи часа интересен. Учеше ни да говорим на немски, но и да слушаме, учеше ни на граматика, но ни оставяше и сами да стигнем до много правила. Винаги ще бъда благодарна за всичко на което ме е научила! Благодарение на двата курса нивото ми на общуване на немски е много по-високо. Благодаря ви!

- Катя Христова, Швейцария
Здравейте, казвам се Валентина. Преди година и половина имах възможността да замина в чужбина със семейството си. Не говорих немски език и това за мен беше голям проблем. Ровейки хаотично в интернет попаднах на Intenzivno.com и предоставяха възможност за безплатен тестов урок. Завърших вече две нива и смятам да продължа, защото получавам точно това, което очаквам и това което ми е нужно за усвояването на езика. Искам да благодаря на екипа на Интензивно и на госпожа Квинот, за търпението, за отзивчивостта и приятелското отношение към всеки един курсист. БЛАГОДАРЯ!

- Валентина Сотирова, Германия
Искам да благодаря на целия екип на интензивно и най-вече на Lehrerin Eкатерина Kвинот . За мен тя е един невероятен преподавател разбиращ от дидактика. Немския език е труден, а немската граматика изисква много обяснения които тя ни даваше. Кристално ни изясняваше употребата на падежите, кое е пряко и непряко допълнение и още много други неща преди да можем да кажем и едно просто изречение. Винаги проявяваше невероятно внимание и отделяше необходимото за всеки от нас време. Перфектна методика....давам висока оценка за начина по който провежда часовете си. С положителното си отношение стимулира желанието за изучаване на езика. Отново бих избрала Интензивно.ком.

- Катя Христова, Швейцария

Всички мнения