За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

30.07.2015

Дузина думи, без които ще изглеждате по-интелигентни на английски език

 Следващите редове ще са полезни, както на тези от Вас, които владеят английски език на едно по-високо ниво, за да изчистите езика си от паразитните думи, които по един или друг начин стават част от активния речник дори на неносители на един език. Ще сме полезни и на начинаещите, за да избегнат евентуални грешки. Всъщност този своеобразен списък е полезен за всеки, който иска да прецизира изказа си, така че да звучи толкова интелигентен, колкото се чувства.
1. That
Тя е излишна в повечето от случаите. Опитайте да намерите изречение с "that" в някакъв документ от компютъра Ви или в интернет мрежата. Прочетете го на глас, а след това го прочетете и без "that". Ако изречението звучи добре и без "that", елиминирайте думата. Също така не използвайте "that", когато говорите за хора. "I have several friends WHO/ NOT THAT/ live in the neighborhood."
2. Went
“I went to school.” Вместо "went," използвайте drove, skated, walked, ran, flew. Направете разказа си по вълнуващ, като използвате по-описателен глагол.
3. Honestly
Хората използват думата "honestly", за да акцентират върху нещо. Проблемът е , че когато кажете на слушателя си, че нещо е, започвайки с „честно“, вие всъщност казвате, че остатъкът от думите ви не са били.
4. Absolutely
Добавянето на тази дума е излишно. Нещо е или необходимо или не, като добавите “Absolutely” не правите нещо по-необходимо.
5. Very
Правилно подбраното прилагателно не се нуждае от квалификация. "Very" обезличава изказа Ви. Например, ако искате да кажете “very happy”, заменете го с “ecstatic”; обратно - вместо “very sad”, използвайте melancholy или depressed.
6. Really
Подобно на “very” е излишно да се използва, за да подчертаете значението на прилагателно – просто подберете правилното такова.
7. Amazing
Думата означава „изумителен; който причинява голяма изненада или учудване“ /"causing great surprise or sudden wonder"/ Синоними на тази дума са: wonderful, incredible, startling, marvelous, astonishing, astounding, remarkable, miraculous, surprising, mind-blowing, and staggering.
Запомнете: Ако всичко е изумително, нищо не е.
8. Always & Never
Крайните определения поставят говорещия в неизгодна позиция да звучи като тесногръд и давате повод да бъде критикуван като некоректен в обещанията си.
9. Just
Това е дума, която се използва, за да попълва празноти в изказа си, но прави изречението да звучи неубедително. Освен ако го използвате като синоним на думите equitable, fair, even-handed или impartial, не го използвайте изобщо.
10. Maybe
Тази дума създава впечатление за неинформираност, а целта е точно обратното.
11 Stuff & things
Това са обикновени думи. Те заместват същинските думи и показват беден речник.
12. Irregardless
Ако мислите, че означава обратното на regardless, бъркате – думите са синоними. Не я използвайте и ще си спестите неудобството.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, казвам се Бисерка Здравкова и завърших ниво А1 на италиански език в intenzivno.com. Избрах он - лайн вариант на обучение, защото често пътувам. По този начин където и да съм, мога да проведа часа си. Освен това, часовете се записват и ако се наложи да отсъствам, мога да прослушам записа в удобно време. Много съм доволна от начина на преподаване и вниманието, което се обръща на всеки курсист. Преподавателката Елвира Трикова е отличен професионалист, обяснява всичко подробно и отговаря на всички наши въпроси свързани с материала. За мен е важно и това, че всички 100 часа са със преподавател. Обучението в този вариант е лесно, удобно и приятно. Радвам се, че избрах intenzivno.com и продължавам с ниво А2. На всеки, който иска да научи език препоръчвам intenzivno.com, Опитайте, ще ви хареса!

- Бисерка Здравкова, Монтана
Здравейте, казвам се Петя Гавраилова. От много време се опитвах да науча английски език. Ходила съм на различни курсове и при много преподаватели, но резултата не беше добър. Часовете минаваха като говорехме основно на български и попълвахме думи. След като намерих онлайн обучението в Intenzivno.com нещата за мен се промениха. Преподавателите са стриктни, отговорни, коректни и уроците се водят изцяло на чуждия език, като всичко се обяснява подробно с много примери и упражнения. Предоставят се добри учебни материали и постоянно има онлайн връзка с преподавателя. Учебните часове са в удобно за мене време и мога да провеждам урока дори, когато съм извън града и пътувам. Има запис на всички преподавани уроци по време на обучението и аудио текстове за прослушване, както и допълнителни упражнения качени в сайта. Благодаря на екипа на Intenzivno.com за добрия вариант на обучение и професионалните преподаватели.

- Петя Гавраилова, Габрово
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански

Всички мнения