За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

21.11.2014

Броими и неброими съществителни Countable and Uncountable nouns

Броими и неброими съществителни

Countable and Uncountable nouns
 
Разделението на броими и неброими съществителни е важно в английския език, 
защото това е свързано с употребата на различни категории думи поясняващо 
съществителните. Така например неопределителния член a/an и many (много) се 
употребяват само с броими съществителни, докато much (много) се употребява с 
неброими съществителни. 
Критерий за разграничаването на двата вида съществителни е това дали думата има 
форми и за единствено и за множествено число. Не се подвеждайте по това дали на 
български можете да образувате единствено и множествено число, защото в много 
случаи думата в българския й вариант има и двете числа докато на английски не. 
Ето защо ви предлагаме някои практични правила да се ориентирате за това дали 
съществителното е броимо или не на английски език.
1) Всички съществителни със значение на течности, вид газ или вещества 
съществуващи в насипно състояние са неброими.
2) Абстрактните думи са неброими съществителни  
3) Всички съществителни, които означават материал, от който се прави нещо, са 
4) People е броимо същ., защото  е мн.ч. на person 
5) Трябва да внимавате със събирателните съществителни (collectives), защото 
обикновено те са броими, но има и някои неброими, като – food, money
6) Има съществителни, които са само с форма за мн.ч., напр. cattle, clothes, earnings, 
(reading) glasses, trousers, shorts, scissors, binoculars. 
7)  Има съществителни, които се използват като имена в ед.ч., но означават 
множество - news, gymnastics, athletics, economics, physics, politics.
 
безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Изключително доволна съм от изминалия курс. Имайки предвид, че никога преди това не съм учила немски, смятам че доста добре се запознах с основата. Преподавателката е невероятна. Не мога да изкажа с думи колко съм доволна от г-жа Соня Милева. По възможност не бих я заменила в никакъв случай в следващите нива. Тя е изключителен професионалист, невероятен педагог, изискваща, обясняваща, работеща с основната цел не просто да предаде материала, а да бъде разбран и усвоен от нас. Едно голямо благодаря от мен за г-жа Милева и за целия екип на Intenzivno.com. Честно казано, първоначално подходих с голям скептицизъм към такъв вид обучение, но тъй като нямах друг избор (имам бебе вкъщи), това беше единствения начин да наглеждам детето си и да уча. Много приятно съм изненадана от целия ви професионализъм, всеотдайност и хъс. Продължавайте в същия дух и се надявам скоро да сме заедно във второ ниво.

- Яна Янева, Перник
Настоящата препоръка се дава на Intenzivno.com в уверение на това, че в качеството си на портал, предлагащ дистанционно чуждоезиково обучение, изпълни коректно поетите ангажименти за обучение на служителите на Търговско представителство LG Electronics Magyar Kft. В рамките на проведеното обучение от страна на обучаващите бяха използвани модерни интерактивни техники за представяне на материала, специфично ноу-хау за проверка на знанията и контрол на самоподготовката, както и инструменти на световно ниво за подготовка на курсистите за изпити за сертифициране по европейската езикова рамка. По време на проведените обучения, от страна на служителите бяха натрупани допълнителни знания и опит, които се отразиха веднага на бързината и качеството на комукация, както и на увереността на служителите в техните възможности. В допълнение сме изключително удовлетворени от подхода към нашата компания, постоянната обратна връзка с цел поддържане знанията на служителите, както и многото предложения за подобрение на бизнес комуникацията с нашите чуждоезични партньори и колеги. Изцяло препоръчваме програмите на Intenzivno.com като считаме, че те са много подходящи за ритъма на работа на съвременните фирми и предлагат гъвкавост, която не прекъсва изпълнението на ежедневните задачи.

- LG Electronics, София
Здравейте! Казвам се Даниела Кънева от град Троян. От много време желаех да уча немски език, но за съжаление в нашия град не се правят такива курсове. Възползвах се от възможността за едноседмично изпробване, която дава вашият сайт. Допадна ми, а и удовлетворяваше всички мои изисквания, а именно – в удобно за мен време, запис на уроците, предоставяне на добри учебни материали и възможност за жива връзка с преподавателя. Изкарах първо ниво и ми предстои да се запиша за второ ниво на немски език. Искам да Ви поздравя за професионализма на вашия екип. За идеята и възможността, която дава сайта, човек да може да учи език от дома си, и то при удобно за него време. За живата виртуална връзка с нашият учител и другите учащи се в групата. Отправям лична да благодарност към моята учителка по немски Светла Ненова за проявеното търпение, за неуморното и изключително добро преподаване. На целият екип да им благодаря, за това че създадохте този сайт и давате възможността и свободата на тези които искат да учат език да го осъществят. А на тези които искат да научат избрания от тях език да се възползват от възможностите които им предлага intenzivno.com. Бъдете живи и здрави!

- Даниела Кънева, Троян

Всички мнения