За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

29.08.2016

Ако учим два или повече езика едновременно, ще ги объркаме ли?

Много хора си задават този въпрос и се притесняват, че няма да овладеят нито единия, нито другия език, ако ги изучават едновременно, а имат желание.

Този мит е силно разпространен. Погрешно е схващането, че първо трябва да научите единия език, а след това другия. Истината е, че няма такова понятие „научаване на език“.

Можете да владеете един език до съвършенство, но винаги има какво още да научите. Да се чака да бъде „научен“ единия, е губене на време и пропуснати ползи. Особено за децата е важно да бъде въведен втори или трети чужд език на възможно най-ранна възраст. Колкото по-малко е детето, толкова по-бързо, и трайно възприема знанията. Няма опасност от объркване, защото няма човек, който да изрази мисълта си едновременно на няколко езика, да ги смеси в едно изречение. Мозъкът ни не го позволява. Ако учещият усеща някакъв дискомфорт, защото вече владее един език, това е закономерна част от процеса на учене. На определен етап, объркването изчезва и започвате да плувате свободно между езиците, които владеете. Ако Вече говорите един чужд език, добре е да го поддържате, докато въвеждате втория език, защото първият може да се окаже „затиснат“ от втория. Интензивно се занимавате с новия език, но поне по 10 минути на ден, слушате, четете или общувате на първия ви език, с цел поддържане.

Отговорът е, ако учите едновременно два или повече чужди езика, ще се обърквате докато учите, но това е напълно нормално и не пречи на цялостното усвояване. Резултатът е, че сте овладели повече езици, независимо през какъв период на учене сте минали.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
Здравейте, казвам се Петя Гавраилова. От много време се опитвах да науча английски език. Ходила съм на различни курсове и при много преподаватели, но резултата не беше добър. Часовете минаваха като говорехме основно на български и попълвахме думи. След като намерих онлайн обучението в Intenzivno.com нещата за мен се промениха. Преподавателите са стриктни, отговорни, коректни и уроците се водят изцяло на чуждия език, като всичко се обяснява подробно с много примери и упражнения. Предоставят се добри учебни материали и постоянно има онлайн връзка с преподавателя. Учебните часове са в удобно за мене време и мога да провеждам урока дори, когато съм извън града и пътувам. Има запис на всички преподавани уроци по време на обучението и аудио текстове за прослушване, както и допълнителни упражнения качени в сайта. Благодаря на екипа на Intenzivno.com за добрия вариант на обучение и професионалните преподаватели.

- Петя Гавраилова, Габрово
След завършени два курса - по италиански и турски език, искам да изкажа радостта си, че в България има толкова модерна и полезна форма на обучение с толкова коректни и добри преподаватели и да благодаря за наученото от тях. В случая имам предвид Елвира Трикова и Мерием Мехметали. На всички мои познати и на всеки, който се интересува от езиково обучение препоръчвам Интензивно.ком. Бързо, удобно, качествено обучение, което пести времето на обучаващите се и максимално бързо им помага да напреднат в съответния език, като всичко това е придружено с огромното удоволствие от контакта с едни млади, професионално подготвени, възпитани, търпеливи и много приятни преподаватели, които дават максималното от себе си в интереса на обучението. Искрено желая успех на всички и да продължат да развиват тази дейност, защото все повече хора имат нужда от това обучение.

- Румяна Георгиева, София
Здравейте, казвам се Бисерка Здравкова и завърших ниво А1 на италиански език в intenzivno.com. Избрах он - лайн вариант на обучение, защото често пътувам. По този начин където и да съм, мога да проведа часа си. Освен това, часовете се записват и ако се наложи да отсъствам, мога да прослушам записа в удобно време. Много съм доволна от начина на преподаване и вниманието, което се обръща на всеки курсист. Преподавателката Елвира Трикова е отличен професионалист, обяснява всичко подробно и отговаря на всички наши въпроси свързани с материала. За мен е важно и това, че всички 100 часа са със преподавател. Обучението в този вариант е лесно, удобно и приятно. Радвам се, че избрах intenzivno.com и продължавам с ниво А2. На всеки, който иска да научи език препоръчвам intenzivno.com, Опитайте, ще ви хареса!

- Бисерка Здравкова, Монтана

Всички мнения