За контакт: 0 700 17 550

НОВИНИ

29.08.2016

Ако учим два или повече езика едновременно, ще ги объркаме ли?

Много хора си задават този въпрос и се притесняват, че няма да овладеят нито единия, нито другия език, ако ги изучават едновременно, а имат желание.

Този мит е силно разпространен. Погрешно е схващането, че първо трябва да научите единия език, а след това другия. Истината е, че няма такова понятие „научаване на език“.

Можете да владеете един език до съвършенство, но винаги има какво още да научите. Да се чака да бъде „научен“ единия, е губене на време и пропуснати ползи. Особено за децата е важно да бъде въведен втори или трети чужд език на възможно най-ранна възраст. Колкото по-малко е детето, толкова по-бързо, и трайно възприема знанията. Няма опасност от объркване, защото няма човек, който да изрази мисълта си едновременно на няколко езика, да ги смеси в едно изречение. Мозъкът ни не го позволява. Ако учещият усеща някакъв дискомфорт, защото вече владее един език, това е закономерна част от процеса на учене. На определен етап, объркването изчезва и започвате да плувате свободно между езиците, които владеете. Ако Вече говорите един чужд език, добре е да го поддържате, докато въвеждате втория език, защото първият може да се окаже „затиснат“ от втория. Интензивно се занимавате с новия език, но поне по 10 минути на ден, слушате, четете или общувате на първия ви език, с цел поддържане.

Отговорът е, ако учите едновременно два или повече чужди езика, ще се обърквате докато учите, но това е напълно нормално и не пречи на цялостното усвояване. Резултатът е, че сте овладели повече езици, независимо през какъв период на учене сте минали.

безплатно езиково обучение често задавани въпроси Блог за онлайн езиково обучение
За мен удобството да се включа в урока от всяко едно място е незаменимо. Спестява се доста време, ресурсите са достъпни и извън времето на часа. Възможността да се прослуша на запис минал урок също е нещо много полезно - на всеки се налага да пропусне час или да не доразбере нещо. Не на последно място е и преподавателя - аз съм много доволен от Светла Ненова, тя отговаряше на всички въпроси и даваше възможност на всеки да упражнява повече материята, в която чувства слабост. Поздравления за екипа на INTENZIVNO.COM!

- Любомир Димитров, Сандански
Здравейте, казвам се Гергана Хаджиева. Заминах за Германия без да знам дума на немски. Попаднах случайно на Intenzivno.com. От многото подобни сайтове само при вас имаше безплатен седемдневен пробен период. Възползвах се от тази възможност и бях приятно изненадана. Преди това бях малко скептично настроена за обучението онлайн. Записах и завърших немски А1, а сега ми предстои и А2. Нямам достатъчно подходящи суперлативи,за да изразя възхищението си от организацията и отзивчивостта на екипа. Искам да изкажа специални благодарности на преподавателката ми Екатерина Квинот за търпението и отзивчивостта й, за изключително полезните й съвети, за начинът й на работа с "учениците" във виртуалната стая, за многото допълнителни материали, за отделеното време извън часовете. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички в Intenzivno.com. Желая Ви успехи!

- Гергана Хаджиева, Бад Айблинг, Германия
Здравейте,искам да споделя с вас моите впечатления от Интензивно.ком. На сайта попаднах,докато си търсех онлайн обучение,минах през 7-дневния безплатен курс-останах много доволна и се записах за пълен курс. Започнах през февруари с немски А1 и сега вече сам на В1. Преподавателката ни Екатерина Квинот е страхотна. Обръща внимание на всички, обяснява много добре и разбрано, правим много упражнения, които са важни за научаването на езика и часовете протичат много приятно. Когато имам въпроси екипът от Интензивно.ком винаги са ми обръщали внимание, много са любезни и постоянно са насреща при необходимост. С няколко думи-обучението в Интензивно.ком е на необходимото ниво и е идеална възможност за търсещите онлайн обучение.

- Елена Великова, Тервел

Всички мнения